Løbende tjener

Titel: Løbende tjener
Forfatter: Dennis Jürgensen
Forlag: Tellerup
Sidetal: 490
Serie: #1 Roland Triel
Genlæsning



Frans Jessen har skabt en milliardforretning med sine designersmykker. Efter en omfattende sag om ophavsretten findes den ene af de involverede parter myrdet på makaber vis, og jagten begynder på en skånseløs morder. 
I spidsen for efterforskningen står den erfarne Roland Triel fra Politigården i København. Triel lider under en personlig tragedie. For få år siden blev hans kone brutalt myrdet i deres hjem og hans 13-årige datter mishandlet. 
Sagen er aldrig blevet opklaret, og Triel er besat af tanken om at finde den skyldige. Midt i arbejdet med den aktuelle dragssag giver Triels kones morder uventet livstegn fra dig. Efterforskningslederen hvirvles nu ind i et mørkt psykologisk spil med den forbryder, han vil gøre alt for at fange.


Første gang jeg læste Jürgensens nye krimi (tilbage i 2014) var jeg ikke vild med historien og synes han var meget ude af sin komfortzone, men jeg tror egentlig mere det var mig. Jeg var skuffet over historien fordi jeg havde forventet humor og en ungdomsfortælling, selvom jeg godt vidste det var en krimi. Derfor vidste jeg også at jeg måtte give historien en chance til, og det er jeg kommet til nu.

Jeg elsker den. Ja jeg forventer stadig lidt humor, men det kommer der bestemt også i små bider. Men det er en krimi og det er virkelig en god historie. Ikke nok med at hoved historien om Frans Jessen er spændende at følge, så er Triels personlige historie den der virkelig fanger mig. Jeg vil vide alt om den sag og føler virkelig for Triel.

Denne gang har historien virkelig fanget mig, og læser heftigt videre i serien. Det her er den første i serien, og den viser en utrolig udvikling i hans forfatterskab. Historien er medrivende og spændingsniveauet holder hele vejen igennem historien, samtidig med at han gemmer små humoristiske sætninger undervejs der løfter det hele.
Jeg er vild med Triel og hans kollegaer som jeg glæder mig til at følge.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag