Sang til en sommerfugl

Forfatter: Maria Küchen
Forlag: Høst & Søn
Originaltitel: Sång til en fjärill
Sidetal: 158
Serie: -


Kort referat:
»Jeg hader dig, Madeleine«, fór det gennem Elsa Maries hoved.
»Du giver mig dårlig samvittighed. Hvis man vil noget, så ordner man det! Vil man svømme, så svømmer man! Vil man ikke svømme, siger man til læreren at han kan rende én i røven, og går derfra, ligesom Riina ville have gjort hvis hun var dig«.
»Man står ikke grædene på kanten af alting og venter på at en anden skal tage skridtet for én. Forstå det dog.«

9.b går for at være en mønsterklasse. Her bliver ingen mobbet. Selvfølgelig er der nogle i klassen der er mere tilbageholdende end andre, som klasselæreren siger: fx Madeleine. Men alle i 9.b trives tilsyneladende fint. På overfladen en velfungerende klasse indtil katastrofen indtræffer...

9.b er skolens mønsterklasse, velfungerende socialt og tilsyneladende uden mobning. Men da Madeleine ikke mere kan udholde isolationen, smuldrer idealbilledet, og alle trækkes med i faldet.

Kommentar:
Jeg kan huske vi har læst den i folkeskolen, men jeg mener ikke jeg læste den rigtigt, men at de andre sagde at den var god.
Så jeg ga den en chance til og jeg fik læst den i løbet af time.
Den er faktisk utrolig god :) Og kan klart anbefales til alle.

Find mig på FacebookInstagram og Goodreads.

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære indlæg