Sort hvid

Forfatter: Liza Marklund
Forlag: Rosiante


Kort referat:
Annika Bengtzon er tilbage på Kvälspressens redaktion i Stockholm og genforenet med sin mand, Thomas, som arbejder i justitsministeriet. En eftermiddag bliver en ung mor fundet død bag en børnehave i forstaden Axelsberg i det sydlige Stockholm. Hun er det fjerde offer på kort tid under lignende omstændigheder: kvinde, ung, mor, stukket ihjel bagfra med kniv. På Kvällspressen ser man konturerne af en seriemorder, noget som Annika affærdiger som vilde fantasier. Thomas er til konference i Nairobi omhandlende sikringen af EU's ydre grænser. Under en rekognosceringsrejse langs den somaliske grænse kidnappes hele delegationen: syv personer fra forskellige dele af Europa. Alt imens mistanken om en seriemorder begynder at tage form også hos politiet, bliver Annika trukket ind i et voldsomt kidnapningsdrama som ryster både Europa og Østafrika. Kidnappernes krav er umulige og urimelige. Da kravene afvises, henrettes gidslerne - en efter en står de for tur.

Kommentar:
Det er en god, men ret så forusigelig bog med Annika i hovedrollen.
Synes den er god, men den er ikke overdrevet god. Synes nogen af de andre i serien, slår den her. Man får et god resume af hvad der er sket i Annikas liv i løbet af alle bøgerne, men alligevel synes jeg den mangler noget!
Den mangler lidt mere spænding og uforudsigelige ting.
Uden at afsløre for meget, kan jeg sige at det var åbenlyst at parterne var utro og hvordan slutningen endte - det kunne godt ha været anderledes. Derimod slutter den åbent og ligger op til endnu en bog med Annika i hovedrollen.


Find mig på FacebookInstagram og Goodreads.

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag