Pigen fra AuschwitzTitel: Pigen fra Auschwitz
Forfatter: Morten Vestergaard
Sidetal: 205
Sværhedsgrad: Moderat læsning 
Genre: 2. verdens krig
Stjerner: 4/5

Kort referat og kommentar:
Arlette Andersen har overlevet over et år i kz-lejren Auschwitz-Birkenau.
Hun har aldrig fortalt om det før, men mener at det er på tide for "snart vil der ikke være flere, der kan fortælle, hvad der skete".
Arlette fortæller om sin opvækst i Paris, om hendes liv før krigen og hvordan hun pludselig stod midt i den - i Auschwitz, hendes kamp for at overleve og ikke mindst hvordan hun kom til Danmark og blev gymnasielærer i Fredericia.
Der er ingen tvivl om at når man sætter sig til at læse denne historie, så er der meget historie og meget af det vil blive gentaget, hvis man som mig har læst meget om det. Men derfor er der stadig ting som kommer frem, som jeg ikke har læst om før.
Selvom det er en skrækkelig fortælling så synes jeg ikke den er så gribende som andres. Det er som om der bare er plottet en pige ind i historien, som vi kan relatere os til.
Når det så er sagt, så er det stadig spændende at læse om hvordan hun overlevede, og ikke kan huske mange af tingene. Det giver en form for realisme - at hun har kun tænkt på at overleve og ikke hvordan hun skulle genfortælle alt hvad hun har oplevet.

Andre bøger i samme serie/af samme forfatter:
Morten Vestergaard har ikke skrevet andre bøger indtil videre.

Læs den fordi:
Det er et stykke historie som bare ikke må glemmes!

Kommentarer

Populære opslag