Sort vand

Forfatter: Patrick Leis
Sidetal: 151 (e-bog)
Sværhedsgrad: Nem læsning
Stjerner: 5/5


Kort referat og kommentar:
Mike bor på den lille ø Barsø. Det er sommerferie, og hans kammerat Adrian kommer på besøg. Det samme gør den tidligere nabopige Laura, som begge drenge er lidt lune på. De tre tager på en badetur til en nærliggende klippeø, men det der skulle være en hyggelig sommereftermiddag, udvikler sig til et mareridt.
På øen finder de en forladt både, der er drevet i land, men hvor er ejeren? Kort efter dukker en sort pøl op ude i vandet, som tilsyneladende fornemmer hvor de er, og som virker umådelig sulten.
Og for at gøre ondt værre begynder det at regne...

En utrolig fangende og spændende lille roman.
Jeg har aldrig læst noget af Patrick Leis før, men tror jeg skal undersøge ham lidt nærmere. Han skriver godt og det er nemlig læseligt (bortset fra da der bliver snakket videnskabssprog).
Hvis jeg skal sige noget negativt, så bliver den en lille smule ensformigt at læse hvordan pølen hele tiden "angriber". Det er det samme der sker, bare forskellige mennesker.
Men synes det er en rigtig god historie, og synes altid det er sjovt at læse om noget der foregår i Danmark og specielt et sted der er tæt på en.
Derudover synes jeg den åbne slutning er fantastisk. Den overlader læser til at tænke over hvad der mon sker, selvom det står skrevet mellem linjerne.
Hvis du vil have et lille gys, så læs den her. Synes hel klart den er det værd.

Kommentarer

Populære indlæg