Over stregen

Forfatter: Dan Philipsen
Sidetal: 247
Sværhedsgrad: Moderat læsning
Stjerner: 3/5


Kort referat og kommentar: 
Dette er historien om et beskedent talent, der med vildskab og offervilje kæmpede sig ind i verdenseliten i speedway.
Nicki Pedersens vej har været belagt med kontroverser. Et flammende temperament har givet masser af modgang, men også sejre. Tre verdensmesterskaber i speedway og status af millionær.
Bag det hårde ydre gemmer sig imidlertid en følsom person, siger de nærmeste. Hans liv har været et oprør med forældrene og broderen og et smerteligt brud med den bedste ven. Opgør, som han ærligt fortæller om i denne bog.
Nicki Pedersen har ikke bare kæmpet for at vinde titler. Han har også kæmpet for at opnå sine nærmeste anerkendelse og respekt. I dag er han en af Danmarks største sportsstjerner. Det har gjort ham rigere, men ikke lykkeligere.

Det er altid sjovt for mig at læse en bog om et sted jeg kender, eller om en person man kender.
I dette tilfælde er det lidt begge dele. Nicki Pedersen er opvokset i Brenderup og har haft sin færden i Middelfart, hvor jeg er fra, og min far har tit handlet med Preben (hans far).
Så jeg kender ikke familien Pedersen, men ved hvem de er.
Det har været en interessant læsning, og uden tvivl spændende - hvis man altså interessere sig for speedway eller Nicki Pedersen.

Grunden til at jeg ikke giver den flere stjerner, er nok fordi jeg synes den har været en lille smule tung at komme igennem, fordi jeg ikke har haft den interesse.
Men det er en let læselig bog og spændende at følge en dansker ind i "den store verden".

Kommentarer

Populære indlæg