Uendelige verden

Forfatter: Ken Follett
Sidetal: 1064
Sværhedsgrad: Moderat læsning
Stjerner: 5/5


Kort referat og kommentar:
I de godt og vel halvandet hundrede år, der er gået, siden prior Philip byggede sin katedral og gjorde Kingsbridge Kloster berømt viden om, er byen af samme navn blevet en blomstrende og meget velhavende by. Den er dog stadig underlagt klosterets kontrol, og ligesom for to hundrede år siden er byens trivsel dybt afhængig af en fremsynet og fremkommelig prior.

Det er synd at sige, at Caris, datter af byens oldermand, og Merthin, efterkommer af Jack Bygmester, er særlig tilfredse med deres prior, eller for den sags skyld omvendt. For hvem er det egentlig, der bør have magten på jorden? Gud eller kongen? En bagstræberisk prior i Kingsbridge eller byens talentfulde og driftige borgere? Skal Guds repræsentant på jorden virkelig have lov til at spænde ben for en udvikling, der vil komme alle til gavn?
Med udgangspunkt i dette eviggyldige spørgsmål breder Ken Follett et enestående vægtæppe ud for læseren, hvor man med tilbageholdt åndedræt følger Caris og Merthin, Gwenda og Ralph gennem nogle af de mest dramatiske årtier i Europas historie med endeløs krig, hekseprocesser og pesten, der lægger byer øde efter tur.

Endnu en lang bog fra Ken Follett men hel klart et eventyr der er det hele værd. Faktisk gjorde det ikke noget den var længere. Dvs. jeg synes handlingen stoppede et godt sted, og er meget spændt på at læse mere af Follett.
Man følger Caris, Merthin, Gwenda og Ralph fra de er helt små - hvordan de alle møder hinanden og hvilke indtryk de får af hinanden og omverdnen.
Jeg har svært ved at beskrive hvor god jeg synes bogen er. Man behøver ikke at læse den foregående bog først - de skal faktisk helst læse separat fra hinanden. Jeg forsøgte nemlig at læse denne lige efter Jordens søjler, men da det foregår 150 år efter så er det en god idé at tage en pause efter Jordens søjler (hvis man vil læse den først).
Jeg synes det er rigtig godt beskrevet hvordan pesten foregår og generelt hvordan alle mennesker omkring har det, og man føler virkelig med alle der har den, og de få der overlever.

Generelt LÆS DEN :)

Kommentarer

 1. Du har så ret. Jeg synes den er fantastisk. Kan varmt anbefale Folletts nyere serie, century-trilogien, hvor giganternes fald er den første, som foregår under 1. verdenskrig. Skal snart igang med den nyudkomne verdens vinter og glæder mig :)

  SvarSlet
 2. Jeg må tilslutte mig begejstringen :-) Synes Follett formår at lave sammenkoblingen mellem historie og personfortællinger rigtig spændende! Historiske romaner kan virkelig være interessant, men desværre synes jeg de er svære at finde. Ud over Follett, hører man ofte ikke om så mange forfattere der skriver den slags... Eller også kigger jeg de forkerte steder :-)
  Jeg har ikke nået denne bog af Follett endnu, men glæder mig, den står klar på hylden! Jeg skal bare lige være færdig med Adler-Olsen først :-)
  Glæder mig til at læse en anmeldelse af Giganternes Fald.

  SvarSlet
 3. Hej igen. Tak for din hilsen på min blog. Fedt du gider linke til min blog :) Jeg har også Follett på min bogchallence 2013, og efter lige at have læst dine anmeldelser kan jeg med sikkerhed sige at det bliver denne her bog der skal læses. Så du måske overvejede Martin Grey - men jeg lever. Den kan jeg på det varmeste anbefale. Den kan dog være lidt svær at finde på biblioteket da der ikke er mange der ligger inde med den. Min blev dog bestilt hjem til mig. Hav det vel

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg