Dobbeltliv

Forfatter: Marianne
Sidetal: 159
Sværhedsgrad: Nem læsning
Stjerner: 4/5


Kort referat:
Den norske pige Marianne blev født ind i Jehovas Vidner. Da hun var 18 år gammel, kunne hun ikke længere holde det strenge liv i menigheden ud. Hun forsøgte at blive udstødt, selv om hun var klar over, at hun ville miste alle sine venner - og sin mor.
Jehovas Vidner var det vigtigste i Mariannes liv. Endeløse rækker af møder med sang og bøn og den evige vandring fra dør til dør: Hej, vi kommer fra Jehovas Vidner, og vi vil gerne i kontakt med mennesker, der kunne tænke sig at leve i en verden uden krig. 
Mariannes barndom var styret af de strenge regler, der herskede hos Jehovas Vidner, men da hun begyndte i skole, opdagede hun en helt anden verden: et frit liv med højtider, fødselsdage, leg og fester. Tilværelsen blev nu meget vanskelig, og hun følte sig splittet mellem, det hun skulle, og det hun gerne ville. Udadtil var hun den lydige og dygtige pige, som alle så op til, men indeni herskede et kaos af modstridende følelser.

Kommentar:
Synes det er en historie der er godt fortalt. "Marianne" gør det meget klart fra start at hun ikke vil udstille nogen, og det er en historie om hende og hendes mor!
Selvom den ikke er særlig lang, så er den godt fortalt og man får en hurtigt og kort indblik i hvordan "Mariannes" opvækst må have været.
Jeg kunne godt have tænkt mig at den var en smule mere uddybende, men tænker at hun har holdt det kort for at skåne sig selv og andre.
Den har fået 4 stjerner fordi den giver et indblik i hvordan det er at være i Jehovas Vidner, men også hvordan dobbeltlivet kan føre til store omkostninger. Men jeg mangler lidt flere sider og uddybning.

Kommentarer

  1. Hejsa. "Faldt" lige over din bogblog, og nu meldt mig som fast læser. Syntes det er herligt at læse anmeldelser af forskellige bøger. Har også selv startet en bogblog, og du er selvfølgelig velkommen forbi :) MVH Morten

    SvarSlet
  2. Det lyder herligt, har sat dig på :) Og sikke en dejlig liste, både lidt nyt og lidt klassisk. Jeg skal selv til at igang med Austen og nøøøøj hvor er jeg spændt!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg