En kvindes pris

Forfatter: Somaly Mam
Sidetal: 229
Sværhedsgrad: Moderat læsning - IKKE FOR SARTE SJÆLE!!!
Stjerner: 5/5


Kort referat:
Somaly Mam kender hverken sit rigtige navn, sin fødselsdag eller sine forældre. Hun blev som barn solgt til tvangsarbejde - og senere bl.a. til en kinesisk købmand, en brutal ægtemand og et nådesløst liv som prostitueret.
Engang var hun selv offer. I dag har hun reddet flere end 5.000 kvinder og børn - trods trusler på livet, kidnapning af sin ældste datter og mareridt befolket af mænd med rådnende tænder og maddiker, der æder hendes krop op indefra.
"Jeg skriver min historie for at kaste lys over så mange tusinde andre kvinders liv. De har ingen stemme, så lad dette ene liv være historien om dem," skriver Somaly Mam selv i denne rå, en livsbekræftende selvbiografi om kunsten at overleve helvede på jord - og hjælpe andre til at gøre det samme.
Den cambodjanske mor til tre leverer i "En kvindes pris" et sjældent og bevægende blik ind i en verden, hvor kvinder og børn bliver tortureret, mishandlet, voldtaget og behandlet som kvæg, der altid er til salt. En verden, som hun i dag bekæmper med en lidenskab og et mod, der giver andre håbet om et bedre liv - og os alle håbet om en bedre verden.
Somaly Mam har modtaget adskillige priser og udnævnelser for sin kamp mod sexslaveri. Senest er hun således af Time Magazine kåret til at  være én af verdens mest indflydelsesrige personer.

Kommentar:
En ufattelig historie!
Somaly ligger ikke skjul på noget, og det elsker jeg ved den her historie/fortælling. Hun fortæller tingene som de er. Det kan være meget grænseoverskridende for nogle, fordi hun fortæller bl.a. om små piger som bliver tvunget til prostitution fra de er 6 år.
Jeg har svært ved at beskrive hvor utrolig jeg synes bogen er. Den giver virkelig et indblik i hvordan sexslaveri foregår - og desvære hvordan loven, retssystemet og politiet handler omkring det.
Jeg synes at det er en historie du skal læse! Jeg var så heldig at falde over den i genbrug, og har virkelig ikke fortrudt købet af den! Den burde læses af alle. Det er en øjenåbner for de fleste, for det er jo ikke kun i den vestlige verden det sker. Det sker også her hjemme og i vores nabolande!

Kommentarer

Populære indlæg