Giganternes fald

Forfatter: Ken Follett
Sidetal: 933
Sværhedsgrad: Moderat læsning
Stjerner: 4/5


Kort referat og kommentar:
I januar 1914 mødes Englangs kong George V med en gruppe fremsynede og indflydsesrige unge mænd fra Europa og USA for at høre, hvad de tænker om verdenssituationen. Internationale spændinger bliver luftet, en der er ingen i selskabet, der har fantasi til at forestille sig, at et skud i Sarajevo knap et halvt år efter vil udløses en krig i Europa, der forvandler ven til fjende, og hvor selskabets unge mænd kommer til at kæmpe på hver sin side.
Giganternes fald er det første bind i Folletts nye, store trilogi om det 20. århundrede fortalt gennem fem familier - to engelske, en tysk, en russisk og en amerikansk. Vi følger dem fra Washington til Skt. Petersborg, fra snavs og fare i kulminerne til herresædets skinnende lysekroner, fra magtens korridroere og inde i soveværelserne. Årene omkring 1. verdenskrig er i centrum her i første bind, og Follett fortæller detaljeret og medrivende om det storpolitiske spil op til krigens udbrud, om den russiske revolution og kampen for kvinders stemmeret. Om livet i skyttegravene, om kærlighed mellem høj og lav - og om elskende, der skilles fra hinanden.

Endnu engang overrasker Ken Follett mig!
Det er utrolig at han formår at skrive sådan en lang bog, som omhandler krig og politik - og som samtidig er så spændende!
Jeg kender meget til 2. verdenskrig (nok som de fleste), men ikke så meget til den 1. Derfor var det en spændende og interessant bog at læse. Dog må jeg sige at slutningen skuffede mig lidt. Det var som om at efter krigen var sluttede, så manglede der et eller andet spænding, og sluttede lidt tamt, og derfor får den kun 4 stjerner ud af 5.
Men ellers synes jeg det er en kanon bog. At følge i fem familier i medgang og modgang, og mærke hvordan verden må have været den gang. Og se hvordan deres veje krydser hinanden på trods af alle odds.

Kommentarer

Populære indlæg