Verdens vinter

Forfatter: Ken Follett
Sidetal: 908
Sværhedsgrad: Moderat læsning
Stjerner: 5/5


Kort referat:
Februar 1933. Ethel Leckwith er med sin søn draget til Berlin for at følge den nazistiske magtovertagelse. Her møder de Ethels gamle veninde Maud, der med sin mand, Walter von Ulrich, og deres to børn bor i en by, hvor arbejdsløshed og fattigdom giver grobund for nazismen. Sammen bliver de vidne til, hvordan brunskjorterne spreder frygt og rædsel i befolkningen, og er med på første parket, da Rigsdagen brænder. Snart står demokratiet i flammer, ikke blot i Tyskland, men over det meste af Europa.

Verdens vinter er andet bind i Ken Folletts store trilogi om det 20. århundrede fortalt gennem fem familier - to engelsker, en tysk, en russisk og en amerikansk. Børnene fra Giganternes fald er nu næsten voksne, og vi følger dem og deres forældre i årene omkring Depressionen, Den Spanske Borgerkrig og 2. verdenskrig - tæt på magtens centrum, på slagmarkerne og i kampen for overlevelse hjemme i byerne. Follett fortæller igen levende og engageret om de store verdenshistoriske begivenheder gennem en række gribende skæbner, som mødes og skilles, krydser hinanden på tværs af kontinenter og med til at præge historiens gang.

Kommentar:
Endnu en utrolig fortælling fra Follett.
Elsker at den fortsætter fra Giganternes fald, og følger samme mennesker og familier, som mødes på kryds og tværs.
Generelt kender jeg alle historierne omkring/fra 2. verdenskrig, men jeg blev alligevel overraskede et par gange. Og når man føler at man kender de fem familier og menneskerne omkring dem, så er det så berørende og man lever sig virkelig ind i krigen og deres små interne problemer.
Glæder mig til den tredje og sidste bog (som udkommer næste år), og hvordan den kommer til at foregå, og ikke mindst hvilke intrier der dukker op :)

Kommentarer

Populære indlæg