Et eventyr

Forfatter: Jonas T. Bengtsson
Sidetal: 381
Sværhedsgrad: Fra nem til moderat. Stiger stille og rolig men historien
Serie: -
Kort referat:
En lille dreng flytter fra sted til sted med sin far.
Faren er rastløs og anarkistisk sjæl.
Han bevæger sig uden for samfundets normer og regler og lærer sin søn, hvordan man klarer sig selv. Er han på flugt fra noget? Hvor er barnets mor? Vi ved ikke, hvor far og søn kommer fra, eller hvor de skal hen, men de kommer vidt omkring, og som i alle eventyr skal de grueligt meget igennem.
Et eventyr er en fortælling om at være fremmed i verden og om det livssyn, der gives videre fra forældre til børn. Jonas T. Bengtsson har skrevet en moderne udviklingsroman med inspiration fra de skandinaviske og slaviske folkeeventyr.

Kommentar: 
Der er så mange der har rost Bengtsson og specielt denne bog. Så da jeg kunne få den på biblioteket som en "løbsk bog" slog jeg da til.
Det er noget tid siden jeg faktisk tog den med hjem. Flere måneder siden, men har først nu haft lyst til at læse i den.
Det er en anderledes bog, og synes faktisk han skriver udemærket. Jeg er ikke overdrevet begejstret - nok fordi folk har sagt den var så god god. Synes ikke jeg har haft høje forventninger til handlingen, for anede ikke hvad den ville handle om, men man forventer alligevel noget når den får så gode anmeldelser af alle.
Jeg synes bestemt heller ikke at den var dårlig. Slet ikke. Synes det er en "spøjs" historie og synes den er rigtig godt fortalt. Den forklare meget godt om arv og miljø på et meget nemt niveau.
Jeg sidder ikke tilbage med den følelse af at "den skal bare ud af min bogsamling". Tror det er en bog man kan læse igen om nogle år, også opdage nye ting. Ting man ikke tænkte over første gang man læste den.


Kommentarer

  1. Åh, jeg kunne så godt tænke mig snart at få den læst. Men ligesom dig er jeg bange for, jeg har alt for høje forventninger til den.

    SvarSlet
  2. Jeg synes hel klart du skal læse den. Det er en god læse oplevelse, men forventinger gør meget

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg