I nat er du død

Forfatter: Viveca Sten
Sidetal: 421
Sværhedsgrad: Nem læsning
Serie: Nr. 4 i serien om Thomas Andresson
Kort referat:
En ung mand findes hængende i en lampekrog på sit kollegieværelse i Stockholm. På hans hovedpude ligger et afskedsbrev. Det, der ser ud som et selvmord, afslører imidlertid grufulde hændelser i fortiden. Hævn, modning, besættelse og hemmelige ritualer er de dystre motiver, der ligger bag.
Den unge mands mor opsøger kriminalinspektør Thomas Andreasson, der er tilbage i stolen efter en forbryderjagt, der nær kostede ham livet. Han trygler ham om at undersøge omstændighederne omkring sønnens død. Hun er overbevist om, at hendes søn aldrig kunne finde på at begå selvmord.
Thomas graver sig ned i sagen og bliver hurtigt overbevist om, at dødsfaldet næppe er selvforskyldt. Han støder på spor, der leder til militærbasen på den lille Korsö, der ligger tæt på Sandhamn. Snart efter findes en mand med tilknytning til Korsö død under mystiske omstændigheder. Er der noget i fortiden, som ikke må komme for dagens lys?

Kommentar: 
Hel klart endnu en spændende krimi fra Viveca Sten.
Jeg har ikke læst nr. 1 og nr. 3, men nu nr. 2 og 4. og synes det er rigtig dejligt at man kan læse dem separat. Selvfølgelig er der nok nogle af tingene som vil give bedre mening hvis man har læst alle 3 bøger, inden denne, men synes ikke det er noget som gør noget.
Jeg synes den er god og medrivende. Jeg mangler lidt flere detaljer - ikke mange, men lidt. Men ellers god. Synes hun har et godt sprog og det er nemt at følge med.


Kommentarer

Populære opslag