Hvordan blev du en læser?

Inspireret af Rikke/Paperback Castles

Hvorfor og hvordan blev jeg en læser?
Det er sjovt når folk spørg mig hvorfor jeg læser så meget som jeg gør, og om jeg egentlig har gjort det altid.
De bliver altid overraskede over når jeg svare, at nej. Som ung hadet jeg at læse. Jeg hadet når vi blev tvunget til at læse en bog i skolen (og som regel læste jeg den aldrig - kun bagsiden blev skimmet). Jeg kunne aldrig drømme om frivilligt at læse noget som helst. Dvs. det eneste jeg "læste" var Anders And & Co.
Som barn sad jeg altid med et Anders And blad i hånden. Til morgenmaden, til frokost efter skoletid, til aftensmaden og inden jeg skulle sove. Jeg kunne ikke undvære mit Anders And blad.
Til at starte med var det selvfølgelig bare en masse sjove billeder og en sjov historie i mit hoved, og langsomt som jeg lærte at læse, læste jeg teksten i de små bobler og faktisk fik den rigtige historie. Det var ikke altid jeg havde gættet helt rigtigt, men min fantasi fejlede ikke noget.

Jeg mindes også at min mor læste historier for mig, og at jeg arvede min storebrors børnebøger fra Disney klubben. Da vi for nogle år siden ryddet op i dem, var der ikke en eneste der kunne hænge sammen. De er blevet læst/kigget utallige gange, af både min bror og jeg.

Da jeg nåede 9. klasse og faktisk bare glædet mig til at få afsluttet skolen og komme videre, introduceret en klassekammerat mig for Dennis Jürgensen. Når vi havde læse timer så var det altid hans grin der var højst, og tænkte at jeg ville give det en chance, så derfor spurgte jeg hvad han kunne anbefale.
Han trak Dennis Jürgensen "Knusum Kranikum" ud fra hylden, og sagde - Læs den! Du vil ikke blive skuffet!
Der startede min læse pashion - i hvert fald for Dennis Jürgensen.
Jeg læste samtlige bøger skolebiblioteket havde med ham, og de begyndte så småt at genkende mig. Da jeg var færdig med dem, fald jeg over "Den skjulte Ø" af Eva Ibbotsson og det er min altids yndlingsbog! Jeg har læst den 10+ gange, tror jeg. Og synes den er lige god hver gang.

I min gymnasiumtid glemte jeg bøgerne og gik i byen i stedet. Og må indrømme at jeg kan ikke huske hvornår min læselyst kom igen, men den kom for at blive. Jeg har læst rigtig meget siden gymnasiet og kan ikke undvære at have en bog i nærheden af mig.
Når jeg skal møde nye mennesker (f.eks. i gennem kommunen og der er ventetid) har jeg altid en bog med mig, og de finder alle ret hurtigt ud af at jeg elsker at læse. Og der står altid bøger på min ønskeliste til min fødselsdag og jul =)

Så konklusionen er: Jeg elsker bare at læse, selvom jeg var lang tid om at finde pashionen :)
Hvordan blev du en læser?

Kommentarer

  1. Åh en fin historie om bøger og om læsning. Så hyggeligt at læse om, hvordan du fandt passionen for bøgernes verden :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag