Inferno

Forfatter: Dan Brown
Sidetal: 494
Sværhedsgrad: Moderat læsning
Serie: Nr. 4 i serien om Robert Langdon
Kort referat: Symbolforsker Robert Langdon vågner midt om natten på et hospital. Desorienteret og med smerter fra et sår i baghovedet kan han intet huske fra de seneste 36 timer - hverken hvordan han er havnet på hospitalet, eller hvor den foruroligende genstand, som hans læge finder skjult i hans ejendele, stammer fra.
Langdons verden er ét stort kaos, og pludselig er han på flugt i hjertet af Italien sammen med en skarpsindig ung kvinde, Sienna Brooks, hvis snarrådige manøvrer redder hans liv. Det går snart op for Langdon, at han er i besiddelse af en række urovækkende koder, der er skabt af en højtbegavet videnskabsmand. Et geni hvis besættelse af verdens undergang kun kan måle sig med hans lidenskab for et af de mest indflydelsesrige mesterværker, der nogensinde er skrevet: Dantes dystre, episke digt Inferno.
Mens Langdon og Sienna Brooks styrter af sted gennem historie steder som Firenze, opdager de et netværk af skjulte passager og ældgamle hemmeligheder samt et frygtindgydende nyt videnskabeligt paradigme, som enten vil blive brugt til at forbedre livet på jorden betragteligt - eller til at udslette det.

Kommentar:
Der er ingen tvivl om at den er fangende! Fra første side er du slugt ind i endnu et af Roberts hårblæsende "eventyr" og farlige jagte med livet som indsats.
Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal anmelde denne bog. På den ene side synes jeg den er spændende og på den anden side ikke. Jeg synes på en måde at den mangler lidt, også er jeg i tvivl om det måske er fordi det er lang tid siden jeg har læst en af de foregående bøger.
Men som sagt er der ingen tvivl om at den fanger med det samme og synes egentlig ikke det stopper før slutningen. Du får som altid mange historier og masser af viden - denne gang om Dante.
Jeg savner dog noget mere symbolik. Langdon er jo symbolforsker og synes der er alt for lidt! Men den skal hel klart læses hvis du har læst de 3 foregående bøger =)


Kommentarer

Populære opslag