Kaos

Forfatter: Kami Garcia & Margaret Stohl
Sidetal: 516
Sværhedsgrad: Moderat læsning
Serie: Nr. 3 i serien Beautiful Creatures


Kort referat:
Der er undergangsstemning i den ellers så idylliske Gatlin. Magtbalancen mellem mørk og lys blev ødelagt, efter at Lena nægtede at vælge side, og nu begynder konsekvenserne: Sindsyge hedebølger, ødelæggende storme og græshoppesværme hærger byen, og folk fabler om jordens undergang. Selv de stærkeste castere i Lenas familie oplever, at deres evner bliver påvirket, og det går op for Ethan og Lena, at deres kærlighed har sat gang i et kaos, der er hævet over liv og død. Som tiden går træder ét spørgsmål tydleigere og tydeligere frem: Hvad - eller hvem - må ofres for at redde Gatlin?

Samtidig sker der mærkelige ting med Ethan. Pludselig skriver han med venstre hånd og afskyr mad, han ellers elskede. Endnu værre er, at han begynder at glemme ting - navne, telefonnumre og endda begivenheder i fortiden. Det er, som om hans sind er ved at forandre sig. Han ved ikke hvorfor og er også virkelig bange for at finde ud af det. Han hører hele tiden en indre stemme blive ved med at sige: - Jeg venter. Hvem er det, der venter på Ethan, og hvorfor?

Kommentar:

Jeg var meget skeptisk over for den bog efter nr. 2, og tror jeg holder fast i det jeg har sagt til min veninde: Den første var vildt god. .... Andet er der egentlig ikke at sige om serien.
Jeg synes den bliver alt for overdreven og mærkelig. Jeg var fast besluttet at jeg ville have slutningen med, men synes godt nok den har været svær at komme igennem. Først 150-200 sider inde i historien, fik jeg den her "og hvad sker der så nu?!" følelse. Det er bare alt for længe.
Den er for langtrukken og som sagt alt for overdreven. Jeg må indrømme at slutningen overraskede mig til det bedre, men synes måske de bare skulle have været stoppet ved den første. Synes ikke de sidste 2. er historien værd.


Kommentarer

Populære indlæg