Blå lys

Forfatter: Jon Brændsgaard Toft
Sidetal: 204
Sværhedsgrad: Nem læsning
Serie: - Kort referat:
Jens Thorstrup trådte længere frem. Det var ikke noget behageligt syn. Det var lig aldrig, men dette her var langt det værste, han havde oplevet. Kroppen bestod kun af indtørret hud og knogler, hvis konturer tydeligt kunne ses. Hvis den afdøde så bare havde haft et uskyldigt fredfyldt ansigt kunne Thorstrup have levet med, at manden formentlig var død af sult et sted. Men hovedet var vredet bagover, og munden stod åben, som om hans sidste skrig endnu ikke var ophørt. Øjnene var sunket langt tilbage, så kun et kranium omtrukket med læderagtig tørret hud udgjorde ansigtet. Det var komplet umuligt at identificere personen ud fra udseendet alene.

Kommentar:
Da jeg fik tilsendt bogen synes jeg straks at den så tiltalende og spændende ud. Desværre synes jeg tit at (for mit ved
kommende) at coveret har en stor betydning for om jeg vil læse den eller ej. Derudover har den gode store nemme bogstaver og der er god mellemrum i mellem ordene, så det er nemt at læse for de fleste.
Der sker også noget med det samme, som jeg jo er stor fan af. Inden for 15 sider er der 2 lig, og der går ikke længe før der kommer flere! Det skaber spænding og interesse.
Historie kan udvikle sig på hvilken som helst måde, men man regner hurtigt ud hvad der primært sker. Synes måske den er lidt for forudsigelig (sagt uden at jeg har læst ret mange i den genre; science fiction), men Jon Brændsgaard Toft har skabt en interessant verden og nogle gode karakterer. Det var ikke alle jeg synes lige godt om, men de passede sammen og synes det var en rigtig god match.
Jeg tror det er en god ungdoms bog og et godt univers til dem =) Vil nok anbefale min kæreste lillebror at læse den - tror han er lige den alder ;)


Kommentarer

Populære indlæg