Analfabeten der kunne regne

Forfatter: Jonas Jonasson
Sidetal: 379
Forlag: Modtryk
Serie: -
Kort referat:
Hun begyndte at arbejde som femårig og blev forældreløs, da hun var ti. Alt tydede på, at hun ville komme til at leve et stykke tid i sit skur i Sydafrikas største slumby og så dø uden at være savnet af nogen. Hvis hun nu ikke havde været den, hun var, men det var hun jo. Nombeko Mayeki var analfabeten der kunne regne.
Skæbnen i kombination med hendes talent fører hende væk fra Soweto, til international storpolitik, til den anden side af jordkloden g til to identiske og meget forskellige brødre. I løbet af rejsen lykkedes det hende at irritere verdens mest frygtede efterretningstjeneste, inden hun en dag finder sig selv lukket inde i en kartoffelbil.

Kommentar:
Han gør det igen!
Jeg havde sagt til min mor at hvis jeg bare fik den nye bog med Jonas Jonasson i julegave, så behøvede jeg ikke andet. Jeg fik den og læste først der, hvad den egentlig handlede om.
Efter "Den hundrede årige der kravlede ud af vinduet og forsvandt", der havde jeg ret høje forventninger til hans nye værk - og normalt er det det der dræber bogen fuldstændig.
Men denne gang var det bare en fornøjelses at få opfyldt sine forventninger og side tilbage med følelsen hvor man bare vil have mere.
Jeg synes historien var mere enkelt denne gang, på trods af at Nombeko oplever en del - lige som Allan Karlsson. Men der er lige så meget humør, spænding og tossede påfund som der skal være.
Han har skabt en ny stil, og kan allerede ikke nu vente med at han udgiver endnu en bog =D


Find mig på Facebook HER og Goodreads HER.

Kommentarer

Populære indlæg