Det levende kød

Forfatter: Lene Kaaberbøl
Sidetal: 308
Forlag: Modtryk
Serie: Nr. 2 i serien om Madeleine KarnoKort referat: 
Det er en kaotisk og kvælende hed sommernat i Varbourg i 1894. En italiensk anarkist ha dræbt den franske præsident, og folkemængdens vrede rammer byens italienske borgere i flæng. Midt i postyret gøres et uhyggeligt fund i en kulhandlers baggård. Rosalba Lombardi, en ung prostitueret, er blevet myrdet og maltrakteret på en måde der får boulevardpressen til at skrive om "Varbourgs egen Jack the Ripper", men Madeleine Karno får snart en fornemmelse af at sandheden er endnu mere skræmmende.
Madeleine er langt om længe startet på universitetet, hvor hendes kærlighed til videnskab skal stå sin prøve, og det burde være udfordring nok. Ikke alle er begejstrede for at se unge kvinder i lærdommens hellige haller. Hun kan imidlertid ikke lade være med samtidig at jage sandheden om Rosalbas død - til trods for at det bliver en jagt og en sandhed der sætter mærker på både krop og sjæl.

Kommentar:
En utrolig spændende fortsættelse til Kadaverdoktoren. Jeg føler at jeg har lært Madeleine Karno bedre at kende og er utrolig spændende på en fortsættelse!
Slutningen er så utrolig forudsigelig og overraskende at jeg er meget spændt på hvad der sker i mellem August og Madeleine.
I denne bog er der knap så meget erotik og obduktion, så den er ikke så "klam" at komme igennem. Og hvis man har læst den første så skal man læse fortsættelsen. Den byder virkelig på nogle overraskelser, og ikke mindst omkring videnskab og deres meninger omkring kvinder, børn, krigen og befrugtelse.
Find mig på Facebook og Goodreads.

Kommentarer

Populære indlæg