De Tørstige

Forfatter: Søren Toft
Sidetal: 317
Forlag: Samleren
Serie: -Referat (fra bag bogen):
En vinteraften i 1984 ankommer Daniel Stark, 14 år, med færgen til Sejerø. Han skal for første gang møde sin farfar. På kajen i snevejret venter en tårnhøj og slingrende beruset herre iført høj hat. Theodoren fra Villa Blåvand - sømand, skørtejæger og tidligere kopitøjsproducent i Indien - bor på øen i selskab med sin elskerinde og sine jagttrofæer. De to dage på Sejerø bliver skelsættende for Daniel og kulminerer i en klapjagt - og i en global katastrofe.
22 år efter går et filmhold i land på Sejerø. Instruktøren Oleg Magnussen har fået til opgave at filme en dokumentar om opfinderen Daniel Stark, der står for at lancere sit vandrensende sugerør, World Straw. Oleg vil vise virkeligheden, som den er, og have en kongedokumentar i kassen. Den voksne Daniel vil skænke rent vand til verdens fattige. Men ingen der vil noget med Sejerø kommer uden om Daniels mægtige farfar, Theodoren fra Villa Blåvand.

Kommentar:
Jeg har fået den ære at skulle anmelde denne bog for Bog & Idé, og hvis den bliver udtrukket kan den ses på deres facebook side. =)
Bogen foregår mange forskellige steder, bl.a. i Indien, på verdenshavene og på Sejerø, og ikke mindst kommer vi igennem mange tidsperioder, bl.a. 1984, 2006 og 2009. Desværre er det ikke med til at gøre bogen mere spændende.
Ca. halvvejs igennem bogen, vælger jeg at google ”De Tørstige”. Jeg er simpelthen nød til at vide hvad andre synes om bogen og læse et par forskellige anmeldelser.
CHOK! De synes jo den var god!
Bevares for hver sin smag, alle har ret til deres egen mening og det skal vi ha lov til, men jeg kan kun se 2 gode ting ved den her bog. 1. Farfar, Theodor Stark og 2. Den er slut!
Jeg kunne læse den færdig så helt dårlig er den ikke, for hvis den var helt dårlig, så havde jeg slet ikke læst den færdig. Men jeg er flere gange faldet i søvn over den, og har tænkt ”hvornår kommer spændingen?!”. Jeg mangler virkelig noget mere spænding og et langt federe plot!
Selve ideen med at ”redde” verden er rigtig god, men det skal bare udføres på et helt andet level. Som sagt det eneste jeg fandt interessant, var farfar Theodors historie og baggrund, og ikke en skid andet.
Bogen springer meget i de forskellige tidsperioder og for mig var det svært altid lige at følge med. Specielt når det var 2006/2009.
Jeg synes personerne, udover Theodor og Daniel, mangler noget dybde. For mig var det som om at du bare fik et navn, og ikke rigtig nogen baggrund. Bevares der kommer da et par baggrunds linjer til nogen af dem hen af vejen, men det er som om man aldrig rigtig kom til at kende dem rigtigt, og at man bare fulgte dem, for at følge dem. F.eks. ville jeg rigtig gerne ha haft noget mere baggrund til Jack og Gudrun. 2 personer som egentlig er ret vigtige, men som falder meget i baggrunden.

Find mig på Facebook og Goodreads.


Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

Populære opslag