Verdens klogeste dreng

Forfatter: Kristine Barnett
Sidetal: 303
Forlag: Kristeligt dagblad
Serie: -


Kort referat:
Verdens klogeste dreng er en forunderlig fortælling om en mor og en søn, der med kærlighed og vilje overkommer uoverskuelige forhindringer - og om de muligheder, der åbner sig, når man ser det helt særlige, ethvert barn rummer.
Jacob har en IQ højere end Einsteins, fotografisk hukommelse og lærte sig selv differentialregning på to uger. Som niårige begyndte han at udvikle sin egen astrofysiske teori. Og om tolvårige fik han sit første job - som forsker i kvantefysik!
Men Jacobs særlige sind var faretruende tæt på at blive lukket inde i et autistisk mørke. Da han som toårige blev diagnosticeret, fik forældrene at vide, at han nok aldrig ville lære selv at binde sine snørebånd. Omgivet af udviklingseksperter trak han sig længere og længere væk fra verden og holdt til sidst helt op med at kommunikere.
Mod ekspertenes råd begyndte hans mor, Kristine, at stimulere de aktiviteter, der gave Jacob glæde. Og langsomt blomstrede et matematisk geni, som verden sjældent har set mage til.

Kommentar:
En utrolig rørende fortælling om forældre der er ved at give op og som kan se deres søn forsvinder helt, hvis de bliver ved.
Man skal virkelig ha en stort vilje for at kunne sætte sig imod eksperterne og følge det man mener er det rigtige for ens barn - for hvad nu hvis det går galt?
Kristine har en utrolig historie og en kamp ikke kun om Jacob og hans autisme, men med sine 2 andre drenge også.
Jeg fald helt tilfældigt over bogen, og er bestemt ikke ked af at jeg fik den med hjem!
Find mig på Facebook og Goodreads.

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

Populære opslag