Den ældste

Forfatter: Christopher Paolini
Sidetal: 719
Forlag: Carlsen
Serie: Nr. 2 i serien om Arven-kvartetten


Citat: De dødes sang er de levendes klageråb.
Således tænkte Eragon, mens han skrævede hen over en forvreden, gennemhakket Urgal, akkompagneret af hulken fra de kvinder, som bar deres elskede bort fra Farthen Dûrs blodmudrede slagmark. 

Kort referat:
Mørket falder ...
Sværd tordner ...
Ondskaben hersker ...

Citat: Inden de var nået fem meter frem, begyndte tunnelen bag dem at sværme af aktivitet, idet endnu flere skikkelser kom springende op. Eragon kneb øjnene sammen, men var ikke i stand til at se noget på så lang afstand. 
Det er Urgaler! udbrd Saphira, hvis krop spændtes som en buestreng. 

Eragon og hans drage Saphira har overlevet slaget om Tronjheim, men ikke alle har været så heldige. I de mange magtkampe, der bryder ud efter oprørslederens død, må Eragon manøvrere med al sin snilde for ikke at bringe spinkle alliancer ud af balance. Nu mere end nogensinde er Eragon det eneste håb for oprørerne, men hvem kan han stole på, og hvad betyder hans uheldsvangre syner? Disse spørgsmål plager Eragon under rejsen til elvernes land, hvor han skal færdiggøre sine evner som Rytter.
Mens Eragon optrænes i brugen af magi, overfalder de afskyelige Ra´zac landsbyen Carvahall. De er ude efter Eragons fætter, Roran, som har oplysninger, der kan blive skæbnesvangre for Eragon og hele Alagaësia.
Ikke alle vil kunne slippe fra Galbatorix' mørke kræfter...

Citat: Er det mig, eller er alle lidt pirrelige i dag? Som nu Ayra - det ene øjeblik er hun vred, det næste øjeblik giver hun mig en velsignelse! 
Ingen bliver helt sig selv, før tingene atter er normale. 
Definér normale. 

Kommentar:
En rigtig god og spændende fortsættelse. Jeg er ret vild med at Eragons fætter, Roran får sin del af historien med.
Endnu en gang er jeg nærmest målløs over det univers man træder ind i når man begynder at læse. Paolini er så fantastisk til at skabe et univers hvor du glemmer alt omkring dig. Hele elververdenen og magien omkring dem, er så utrolig at man føler at man selv er der. (men er det ikke også meningen med bøger?)
Jeg glæder mig til at gå i gang med nr. 3 i rækken, men dog holder jeg en lille pause for ikke pludselig at køre træt i dem :)

Citat: Og du skældte mig engang ud, fordi jeg drak! Hvis jeg indtog fire tønder, ville det slå mig ihjel!
Det er derfor du ikke er drage.


Find mig på Facebook og Goodreads.

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

  1. Åh, jeg mangler endnu at få læst Eragon-serien. Jeg må virkelig snart komme i gang.

    SvarSlet
    Svar
    1. Den kan klart anbefales :D Glæder mig til de 2 næste :)

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg