Stolthed og fordom

Forfatter: Jane Austen
Sidetal: 402
Forlag: Egmont
Serie: -Citat: "Men jeg kan forsikre Dem," tilføjede hun, "at Lizzie ikke går glip af meget, fordi hun ikke falder i hans smag, for han er den mest ubehagelige og afskyelige mand, som ikke er umagen værd at gøre et gunstigt indtryk på. Så hovmodig og så opblæst, at man ikke kan holde ham ud!"
Kort referat:
Da Elizabeth Bennet møder den rige ungkarl Fitzwilliam Darcy, synes hun, at han er både arrogant og indbildsk. Da hun også bliver klar over, at han har stukket en kæp i hjulet for hendes søster Janes kærlighed til hans ven Bingley, vokser hendes modvilje til direkte afsky.
Men hvad hun ikke ved, er, at mr. Darcy meget mod sin vilje er blevet betaget af hendes kønne øje og kvikke tunge, og at denne betagelse er ved at udvikle sig til en meget alvorlig forelskelse.
Citat: "Det kommer måske bag p Dem, miss Bennet, når De formodentlig så den meget kølige måde, vi hilste hinanden på i går, da vi mødtes. Kender de mr. Darcy godt?""Så godt som jeg an ønske mig" udbrød Elizabeth heftigt. "Jeg har tilbragt fire dage under samme tag som ham, og jeg finder ham højst ubehagelig"
Kommentar:
Jeg har aldrig forstået det store "tuhej" omkring Jane Austen. Jeg har aldrig kunne se hvad der var så fantastisk, på trods af at jeg aldrig har læst en eneste af hendes bøger.
Men efter at have set filmen Pride & Prejudice, blev jeg alligevel interesseret og tænkte, det var en god film, også kan bogen jo kun være god :D Så ned i den lokal boghandler og få fat i et eksemplar, og hvor er jeg glad for at jeg gjorde det!
I starten af bogen havde jeg stadig mine skeptisk over det hele, men jo længe jeg kom ind i bogen, jo bedre synes jeg om karakterne og universet. Jeg har lige læst sidste side og nu forstår jeg endelig hvad alt det "tuhej" handler om!
Citat: "Forgæves har jeg kæmpet. Det går ikke. Mine følelser lader sig ikke undertrykke. De må give mig lov til at fortælle Dem, hvor lidenskabeligt jeg beundrer og elsker Dem"
Synes virkelig det er en utrolig historie, og hvordan første håndsindtryk ikke altid hænger stik. Hvis du ikke har læst noget med Jane Austen endnu (lige som mig), så synes jeg det er en god begynder. Jeg glæder mig i hvert fald til at jeg skal læse Sense & sensibility - som jeg hel tilfældigt fald over i genbrug i sidste uge :D

Find mig på Facebook og Goodreads.

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

Populære opslag