Det fjerde offer

Forfatter: Mari Jungstedt
Sidetal: 312
Forlag: People'sPress
Serie: Nr. 9 i serien om Anders Knutas


Citat: En arm, en blodig pyjamas. En glat kind, ung og uskyldig. Søvngængeragtigt forsatte han op til første sal. Han hoved var tomt og rimmede ikke en eneste tanke. Han ville aldrig nogensinde blive den samme igen. 
Kort referat:
Det er vindstille og varmt den sommermorgen, da tre gerningsmænd begår væbnet røveri mod en pengetransport i et ellers idyllisk kvarter på Gotlands vestkyst. Røverne flygter på motorcykler mod en forladt ødegård, men da politiet finder skjulestedet, er røverne flygtet. De har efterladt sig to spor: en sportstaske med pengesedler smurt ind i blæk og liget af en mand med halsen skåret over.
Anders Knutas fra det lokale politi leder efterforskningen. Personligt kæmper han for sit smuldrende ægteskab og forsøger at holde snor i sine forbudte følelser for kollegaen Karin Jacobsson. Karin plages af skyldfølelse over for den datter, hun forlod efter fødslen og først nu er ved at lære at kende. I fællesskab skal de to opklare sagen om røverne og drabet.
Hvad er røvernes historie egentlig? Er de involveret i drabet? Og hvad betyder de tre initialer JTD, der er tatoveret på den dræbtes arm?
Mens sporene leder Knustas og Karin femten år tilbage i tiden til en tragisk historie om et barn, er morderen i hælene på sit næste offer. Og han ved noget, de ikke ved.
Citat: Navnedage var ikke noget, man fejrede i hans familie. Og det faktum, at Knutas' forældre af en eller anden uforklarlig årsag havde valgt Bartholomæus som hans mellemnavn, var noget, han helst ville glemme. Præcis derfor var det typisk, at Karin var kommet i tanke om det. Og gjorde det hvert år.
Kommentar:
Endnu en rigtig spændende krimi fra Mari Jungstedt. Selvom det er lang tid siden jeg har læst den 8. bog i serien, så er jeg hurtig tilbage til de kendte karakterer og kan hurtigt genkende miljøet.
Den startede med et par scener som slet ikke giver mening, og som man faktisk først får forklaret til sidst i bogen, men det gør også at spændingen bygger mere og mere op og at man ikke "bare lige" kan ligge historien fra sig.
I løbet af små 24 timer var krimien læst for mig vedkommende og jeg ser frem til eventuelle fortsættelser fra Jungstedt.
Citat: Desuden gik det pludselig op for hende, at hun dårligt følte noget for sine forældre længere, hun var faktisk fuldstændig ligeglad med, hvad der skete med dem. Da den indsigt ramte hende, i netop det øjeblik, besluttede hun sig. Hun ville aldrig mere tilbage. 
Find mig på Facebook og Goodreads.

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

Populære opslag