Løbende Tjener

Forfatter: Dennis Jürgensen
Sidetal: 489
Forlag: Tellerup
Serie: Nr. 1 i serien om Roland Triel


Citat: Aktionen var væsentlig mere risikabel, fordi den skulle foregå i Danmark. Her kunne man ikke bare myrde løs uden at der blev stablet et større apparat på benene, i modsætning til an afrikansk republik eller en mellemamerikansk stat, hvor folk blev klasket som fluer uden at det ragede politiet synderligt. 
Kort referat:
Frans Jessen har skabt en milliardforretning med sine designersmykker. Efter en omfattende sag om ophavsretten findes den ene af de involverede parter myrdet på makaber vis, og jagten begynder på en skånselsløs morder.
I spidsen for efterforskningen står den erfarne Roland Triel fra Politigården i København.
Triel lider under en personlig tragedie. For få år siden blev hans kone brutalt myrdet i deres hjem og hans 13-årige datter mishandlet. Sagen er aldrig blevet opklaret, og Triel er besat af tanken om at finde den skyldige.
Midt i arbejdet med den aktuelle drabssag giver Triels kones morder uventet livstegn fra sig. Efterforskningslederen hvirvles nu ind i et mørkt psykologisk spil med den forbryder, han vil gøre alt for at fange.
Citat: Triels hals var blevet tør af at lytte til den unge fyrs hudløse bekendelse. Han havde en underlig fornemmelse i kroppen; en blanding af melankoli og optimisme. Indtil i dag havde han haft opfattelsen at han var den eneste der stadig tænkte på sin datter. 
Kommentar:
Dennis Jürgensen er hel klart ude for sin komfortzone, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Jeg har været meget spændt og nervøs på denne bog, for Dennis er en af mine yndlings forfattere, og hvad hvis jeg nu synes den var røv og nøgler? Det ville jeg ikke have det godt med. Heldigvis synes jeg ikke den er røv og nøgler, eller desideret dårlig. Jeg synes dog heller ikke at den er fantastisk, men synes at han gør det rigtig godt og den virker utrolig realistisk. Her tænker jeg på at man kan se (i hvert fald de gader og steder man kender i København og omegn) hvor det hele foregår. Jeg var specielt helt slugt da de kom til Tivoli, for hele bogen kørte i hovedet som en film, og det er sådan en bog skal være!
Jeg er meget spændt på den næste bog i serien og hvordan det udvikler sig med Triel og Andrea, og ikke mindst om Dennis kan blive ved med at holde stillen.

Find mig på Facebook og Goodreads.

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

Populære indlæg