Løvindens sang

Forfatter: Tamora Pierce
Forlag: Tellerup


Titel: Alanna
Originaltitel: Alanna: The first adcenture
Sidetal: 190
Alanna og hendes tvillingbror har store magiske evner. Men i modsætning til sin bror drømmer Alanna om at blive ridder.
Forklædt som dreng bliver hun page hos kongen af Tortall. Hun sætter alt ind for at klare sig - både i den hårde træning i våbenbrug, og i mødet med den overnaturlige verden der skænker hende sværdet Lynild - men som også kræver at hun møder dæmonerne i Den Sorte By...

Titel: I Gudindens hånd
Originaltitel: In the hand of the Goddess
Sidetal: 186
Alanna er blevet væbner hos prins Jonathan - en af de få der kender hemmeligheden om hvem hun er.
Hendes magiske evner vokser stadig, og hun er den eneste der kan gennemskue den ærgerrige hertug Rogir, prinsens fætter
Alanna kommer i livsfare, da hertungen sætter sin onde plan i værk...

Titel: Kvinden Der Rider Som En Mand
Originaltitel: The Woman Who Rides Like A Man
Sidetal: 197
Alanna er blevet ridder og drager på eventyr. I ørkenen må hun kæmpe for sit liv og bliver optaget i Blodhøgens Stamme, der giver hende tilnavnet Kvinden Der Rider Som En Mand.
Som stammens shaman ændrer hun meget, og hun begynder desuden at undervise pigerne i magi.
Men hjemme fra Tortall kommer der foruroligende nyt...

Titel: Den Springende Løvinde
Originaltitel: Lioness Rampant
Sidetal: 275
Lokket af det gamle sagn om Herredømmets Juvel drager Alanna ud på nye eventyr.
Undervejs forelsker hun sig i Liam Jernarm, Shang-krigeren der kæmper med de bare næver.
Men der kommer dystert nyt fra Tortall, så Alanna og hendes venner iler hjem - og dér kommer hun på sit livs hårdeste prøve...


Kommentar:
Da jeg for et halvt år, første gang læste Alanna, var jeg ikke voldsom begejstret. Men på trods af det købte jeg serien og det er jeg glad for at jeg gjorde.
Jeg synes den første og anden bog er utrolig medrivende og jeg nød virkelig at læse dem. Jeg mener jeg har læst disse 4 bøger, på 2 dage! :) Jeg blev en lille smule tabt i bog 3. Nok mest fordi jeg savnede vennerne fra Alannas hjem - dem og deres humor manglede. Men den fangede stadig og var stadig meget interesseret i hvordan det ville gå Alanna og alle de andre.
Bog 4 har jeg delte meninger om. Jeg synes starten og jagten på Herredømmets Juvel virkede placeret og som om det bare skulle fylde sider. Selvfølgelig kan jeg godt se meningen med det, efter at have læst slutningen også, men i starten synes jeg det var rigtig malplaceret.
Slutningen var rigtig god og generelt hele serien havde en masse gode elementer, som bare skal være der :) Jeg var specielt vild med hele kærlighedens delen (ja man er vel Pige og Romantiker). Jeg sad flere gange og tænkte; Ej hun skal vælge ham, og ikke ham. Det var lidt sjovt at gå tilbage og være en lille teenager pige for nogle timer ;)

Hele serien vil jeg klart anbefale til alle fantasy elskere. Synes som sagt den har en masse gode elementer, og jeg er bestemt ikke færdig med Tamora Pierce. Jeg har været inde og se at der findes 5 serier i Tortall-universet, uafhængige af hinanden, og at Alanna bliver nævnt i et par af dem - plus der er en serie om hendes datter. Det er nogen jeg bestemt skal læse på et tidspunkt, og ikke mindst nogle af hendes andre bøger.
Find mig på FacebookInstagram og Goodreads.

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.På trods af at jeg normalt altid holder mig til den orginale udgave, 
så kan jeg faktisk rigtig godt lide denne nye udgave. Jeg er dog så heldig at have den første bog i orginal udgave :) 

Kommentarer

Populære indlæg