Monster

Forfatter: Patrick Ness
Forlag: Gyldendal
Originaltitel: A monster calls
Sidetal: 214
Serie: -


Kort referat:
Monsteret kom lige efter midnat. Som de jo gør. Men Conor er ikke bange. Han har frygtet et helt andet slags uhyre. Uhyret fra det mareridt, han har haft næsten hver nat, siden hans mor blev syg. Mareridtet med mørket, vinden og skrigene.
Men monsteret uden for vinduet er noget andet, noget vildt.
Og det vil have det farligste af alt: Det vil have sandheden.

Forfatteren Patrick Ness og illustratoren Jim Kay har begge vundet priser for denne hjerteskærende fortælling baseret på en idé af forfatteren Siobhan Dowd, hvis alt for tidlige død forhindrede hende i at skrive den selv. 

Kommentar:
Da jeg købte denne bog ville jeg så gerne ikke kunne lide den. Jeg ville så gerne ha noget dårligt at sige om den, fordi alle samtlige anmeldelser jeg har læst og set, har beskrevet den som fantastisk. Og jeg må jo så også bøje under. Ikke nok med at illustrationerne er fantastiske så er historien utrolig rørende og mindst lige så fantastisk.
Patrick Ness starter med at skrive et par forord og forklare at han helst ikke ville efterligne Siobhan Dowd, for det kunne han ikke leve op til. Nu har jeg ikke læst noget af hendes, men denne bog er uden tvivl en fantastisk bog for alle, og han skal hel klart være utrolig stolt af sit arbejde.
Jeg har taget stafetten og giver den her med videre til alle jer andre, som ikke har læst den endnu eller til jer som ikke kan vente med at genlæse den allerede. Tag den og løb. Lav ballade.

Selvom bogen "kun" er på 214 sider og historien egentlig er kortere pga. illustrationerne, så føler man virkelig at man kender Conor og man føler virkelig for ham. Man har ikke kun ondt af ham, men man forstår hvorfor han ikke vil være usynlig og hvorfor han frygter sit mareridt.
Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste der måtte fælde et par (eller ret mange faktisk) tårer til sidst. Jeg er utrolig glad for, for det første at jeg ikke kan sige noget negativt om denne bog, for det fortjener den ikke, og for det andet, at jeg faktisk købte den til mig selv. Jeg glæder mig allerede nu til at genlæse den om noget tid.
Find mig på FacebookInstagram og Goodreads.

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.
Kommentarer

Populære indlæg