Skammerens datter


Så blev det også min tur til at se Skammerens datter. Jeg var blevet færdig med at genlæse den torsdag aften, og det er jo både godt og skidt, men det vidste jeg hele tiden at jeg ville.
Da de i sin tid reklameret med at den ville blive til en film, sagde jeg hele tiden at jeg var klar til at blive skuffet. 1. fordi bogen er så fantastisk at det er umuligt at fange magien og overføre til film og 2. fordi jeg giver bare ikke ret meget for dansk filmproduktion når det kommer til special effekts. 
Jo længere tid vi kom hen til premiere datoen, jo mere tænkte jeg at den skulle jeg ikke i biografen at se, men blot vente på at den kom på dvd. Min kammerat som også har læst bøger, skød dog hurtigt den ide ned. 

Som jeg altid siger så skal man ikke sammenligne bog og film, fordi hvis man gør det, så bliver man altid utrolig skuffet. Jeg har efterhånden lært at adskille, men jeg startede filmen med at sidde og finde fejl og mangler. Da en bestemt scene i Mester Maunus' hus - eller uden for - foregik, der besluttede jeg med det samme at det skulle jeg ikke gøre, for så ødelagde jeg hele filmen for mig selv. Så jeg lagde bogen i baghovedet og så resten af filmen. 
Da filmen var slut udråbte en lille pige på 9-11 år, på samme række som os; "EJ HVOR VAR DEN BARE GOD", og det siger jo bare alt. :) Jeg kunne ikke lade vær med at grine og smile stort af hende. Det er en børnefilm og hvis børnene er glade for den, så er målet jo nået. 

Som voksen vil jeg sige, at hvis du har læst bogen, så er den godt, men den er ikke fantastisk. Jeg synes der var rigtig mange ting der irriteret mig. F.eks. da Dina kommer ind  Dunark først gang står det i bogen at det er mørkt og der er ingen mennesker - i filmen er det højlys dag og fyldt med mennesker. Også kan man jo altid diskutere hvordan man havde forestillet sig personerne i hovedet, og hvordan de ser ud på skærmen. Fyrst Drakan var f.eks. slet ikke ond nok i forhold til mit hoved, og Dinas skammer stemme skulle være meget mere gennemtrængende. Men sådan er det jo. 
Jeg synes dog både at Dina og Dinas mor, var rigtig godt castet. Jeg synes de gjorde det rigtig godt, og jeg følte det var dem jeg så i forhold til bogen.
Alt i alt synes jeg det var en god biograf tur, og jeg gik der fra med at være rigtig glad for at jeg var taget i biografen for at se den. Som boglæser er det en film man skal ind og se, og synes også den er det værd - bare huske ikke at fokusere på detaljerne, for der er alt for mange (i min bog) der gliper og slet ikke holder. :)


Find mig på FacebookInstagram og Goodreads.

Kommentarer

  1. Åh, jeg glæder mig til at se den i den kommende weekend. Jeg kan dog slet ikke huske bogen. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det gør ikke så meget, for så ligger du ikke mærke til de små irriterende ting ;)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag