Vild magi

Forfatter: Tamora Pierce
Forlag: Tellerup
Originaltitel: Wild magic
Sidetal: 249
Serie: Nr. 1 i serien De udødelige


I drømmen så grævlingen på Daine og sagde: "Hvis du lytter grundigt og længe, kan du høre enhver af os, tilkalde enhver af os, når som helst du ønsker det"
Daine og dronningens staldmester er ved at drive en flok ponyer til Tortall, da de bliver angrebet af uhyrer, men skovens dyr kommer dem til hjælp.
Efterhånden lærer Daine at udvikle sine magiske evner, og da Alannas borg bliver omringet af en overmægtig styrke, bliver hun for alvor tvunget til at bruge sin vilde magi for at gøre grævlingens ord til virkelighed...

Jeg kunne rigtig godt li serien; Løvindens sang og hele universet, derfor var jeg frisk på at læse mere af Tamora Pierce og "fortsættelsen" til serien.
Dog vil jeg sige at den var meget tung at komme i gang med, og jeg føler mig ikke helt "ombord" med Daine. Jeg kan godt følge hendes frygt og kærlighed for dyrene, men jeg synes at der mangler noget.
Jeg synes det er rigtig sjovt at både Alanna, Gergi, Jonathan og Thayet er med i denne bog - dog mange år efter Løvindens sang! Og de passer rigtig godt ind i historien. En karakter jeg virkelig nød at lære at kende, var Numair. Han var en person der virkelig hurtigt kom ind i mit hjerte - på en anden måde end Daine. Daine virker bare meget umoden, usikker og nervøs af sig (og det er klart at hun er det - så det er jo godt nok at jeg får det indtryk ;) ), men på vise tidspunkter kunne man godt få lidt nok.
Det er en serie på 4 bøger, og jeg skal klart læse mere, selvom jeg stadig er noget skeptisk med alle de dyr og ... ja. Men de skal klart ha chancen :)
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag