Peter Pan og Wendy

Forfatter: J. M. Barrie
Forlag: Sesam
Originaltitel: Peter Pan and Wendy
Sidetal: 216
Serie: -

Den eventyrlige fortælling om Peter Pan, drengen der nægter at blive voksen, og de tre børn, som kommer med ham til Ønskeøen. Klokkeblomst drysser fe-støv på Wendy, John og Michael, og pludselig kan de flyve - helt til enden af Mælkevejen. Og på Ønskeøen kan alt ske. Børnene oplever fantastiske eventyr med De Glemte Drenge, Tiger Lillys indianerstamme og Peters ærkefjende, den grusomme sørøver Kaptajn Klo.


Jeg husker Peter Pan fra Disneys version, og selvom bog og Disney følger nogenlunde hinanden, så synes jeg der var meget forskel på karakterne. Kaptajn Klo virkede knap så ond som jeg husker ham i filmen (alle de udgaver jeg har set) og Peter Pan var bare en irriterende lille dreng. Jeg var meget overrasket over hvordan Peter er i bogen, for det var slet ikke noget jeg havde forventet. Jo jeg er med på at han er stædig og ikke vil blive voksen, men han er også bare en tand for barnlig - hvilket selvfølgelig er meningen ;)

Selvom Peter irriteret mig, så nød jeg bogen rigtig meget, og illustrationerne var super flotte. Det er et nemt sprog som gør at alle kan følge med, og den er rigtig flot sat op, så både børn og voksne vil nyde den.
Jeg savnede lidt mere baggrund om Peter. Men det tror jeg er fordi jeg husker Disney filmen, hvor der er en scene hvor klokkeblomst henter Peter og bringer ham til Ønskeøen. Noget af den scene, hvor Peter flyver tilbage til sin mor og vinduet er lukket, er med i bogen, men resten af Disney version er ikke med. Jeg ved ikke om man kan sige det er ærgerligt for bogen blev jo skrevet først ;) Men jeg mangler lidt det i bogen.

Som sagt synes jeg bogen er rigtig sød og vil da hel klart anbefale den videre til jer alle, og måske købe et eksemplar når min nevø bliver større og læse den højt for ham. :)
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.


Kommentarer

  1. Åh, eventyret om Peter Pan er et af mine absolutte yndlings. <3
    Peters barnlige og uopdragne sind og væremåde er jo netop en del af historien og er med til at gøre denne mere tragisk. Disney har jo romantiseret historien en del, hvilket jo fungerer fint på film - dog var jeg glad for at læse bogen bag i stedet..

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg