Jeg henter solen ned

Forfatter: Jandy Nelson
Forlag: Gyldendal
Originaltitel: I'll give you the sun
Sidetal: 458
Serie: -


Noah og Jude er tvillinger og hele deres verden bliver vendt på hovedet da deres mor dør. Før hun døde var de uadskillelige og kunne fuldføre hinandens sætninger. I dag gør de alt for at undgå hinanden.
Noah er indadvendt, har ingen venner og tegner alt. Selv i sine tankerne når han går rundt og snakker med folk. Jude er modsat. Hun er udadvendt, surfer og har mange venner. Hun er den typiske teenager der gør oprør imod hendes mor, ved at gå med knaldrød læbestift og korte nederdele.

Noah og Jude bor sammen med deres far, som kort før moderens død, var flyttet fra familien.
Alle 3 i familien går med et tab de ikke ved hvordan de skal håndtere, og det er ikke nemmere da de hver især, kun kender en del af historien. For at komme videre, må de dele deres historie - men det er nemmere sagt end gjort.

Noah fortæller om 1½-2 år op til bruddet med Jude og deres mors død, og Jude fortæller fra 2 år efter.


En meget smuk bog. Jeg tror samtidlige bogbloggere, jeg følger, har læst den her bog, og der var SÅ meget snak om den lige i en periode, og der skrev jeg den bag øret. Men efter jeg havde læst Himlen ved mine fødder, var jeg ikke i tvivl om at jeg skulle have fat i bogen!

Jeg havde dog ret høje forventninger. Ikke ét eneste sted har jeg læst et negativt ord om bogen, og efter at have læst Himlen ved mine fødder, der blev de bestemt ikke mindre!
I starten sad jeg meget skeptisk, og uden at kunne sætte min finger på hvad det præcist var, så havde jeg det rigtig svært ved starten. Synes den var kedelig og kunne slet ikke forstå hvad alle snakkede om, og selvfølgelig sammenlignede jeg den med Himlen ved mine fødder. Men ret hurtigt ændrede det sig, og jeg begyndte virkelig at holde af Noah og Jude.

Jandys måde, at lade tvillingerne fortælle hver deres historie, i hver deres tidsperiode, synes jeg er rigtig god, og jeg synes det blev gjort i en god måde. Jeg var på intet tidspunkt i tvivl om hvem der fortalte, og om det var før eller efter.
De er to fantastiske karakter, der stadig sidder under huden på mig, præcis lige som Lennie fra Himlen ved mine fødder, og jeg glæder mig til at læse noget mere fra Jandy Nelson hvis det er samme stil :)
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.



Kommentarer

Populære indlæg