Killer killer

Forfatter: Morten Ellemose
Forlag: H. Harksen Production
Sidetal: 303
Serie: -
Bogen er stillet til rådighed fra Forfatterskabet.dk/ Morten Ellemose


New York hærges af en række bestialske mord, som fører vicekommissær Anatolli Barritch og assistent Karen Walsh på sporet af den vanvittige seriemorder Angelface.
Den karismatiske religionshistoriker Mordechai Rheingold hjælper dem og et grusomt mønster tegner sig. Et mønster, der har tråde langt tilbage i historien. Til en tid, hvor bødler og inkvisionen var hverdag og hvor et uhyggeligt, sagnomspundet broderskab blev dannet.
Snart anes et dystert hævnmotiv i mordene og grusomme skæbner venter alle involverede.


Jeg har været rigtig spændt på hvordan Morten ville stå alene, uden sin tvilling, og synes egentlig det lykkedes okay. Det er en gotisk krimi som fanger dig fra første side.
"Jeg spørger igen: hvem vil de have, jeg skal slå ihjel? Deres datter eller deres søn?"
Det er Sophies valg (en bog jeg aldrig har læst, og en film jeg aldrig har set) inspireret og det skaber en utrolig spændende start på bogen.
Dog synes jeg der er utrolig mange elementer og karakterer i historien som forvirrer, og som først giver helt mening til sidst, uden egentlig at gøre det. Men en god krimi stiller vel altid sin læser med en følelse af; Kommer der en fortsættelse? Og en usikker forståelse for hvordan det kunne ske...

Det jeg synes var modigt, var at skrive i et USA/New York miljø, da det jo er en dansk forfatter vi har med at gøre. Det gjorde dog ikke så meget for mig, da miljøet ikke var nær så interessant som karakterne og deres personligheder.
Morten har skabt nogle gode karakterer og lidt forvirrende "skurke". Du skal virkelig ha tungen lige i munden for at følge med, og regne det hele ud.
Den ligger helt klar op til en fortsættelse, på trods af nogle af karakternes bratte forandringer.

For mig minder det mig om en masse forskellige inspirationer som er blandet sammen i en New York krimi. For mig er der, Da Vinci mysteriet, Hannibal Lector og Cris Carters Robert Hunter, i. Det ligger nok lidt store forventninger til bogen, hvis du læser det, men det var bare de "vibes" jeg fik, under læsningen.

En god start på et kommende forfatterskab, uden tvillingbror. Den er til tider barsk og lidt kvalmende (afhængig af hvordan du har det med edderkopper!), men den holder dig alligevel fangende og spændt på, hvad der sker, og ikke mindst hvem der er hvem.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.


Kommentarer

Populære indlæg