Som ulve er færrest og får er flest

Titel: Som ulve er færrest og får er flest
Forfatter: Palle Vibe
Forlag: Peewit
Anmeldereksemplar fra forfatteren selv :)
Originaltitel: -
Sidetal: 53
Serie: -


Det er med ulve som med får, at skønt forskellige som dag og nat, kan de ikke leve uden hinanden.
For ligesom et uldfårs eksistens først er fuldbragt, når det har fundet og givet sig til sit livs ulv, er det også for en ulv selve tilværelsens mening at finder og knytte sig til et får for livet. Og derefter er det ulvens fornemste pligt at støtte og beskytte sit får på alle måder, ligesom det omvendt er et fårs bestemmelser at være til evig og gensidig hjælp og glæde for sin trofaste ulv.
Men det er ikke altid lige så let, som det lyder. For hvad der for ulve er uomtvistelig logik, er for får kun én mulighed blandt flere. Og hvad der for får er den eneste sandhed, er for ulve at finde mellem denne verdens største gåder.
Nærværende lille bog fortæller om de forskelle og udfordringer, som ulve og får står overfor i kampen med hinanden og for hinanden i forsøg på indgå i det vanskelige parfårhold.


Har du en generel holding om mænd og kvinder? Har vi ikke alle det en gang i mellem? Mænd skal styre grillen og kvinder slæber altid mænd med ud og handle selvom de ikke gider. Er det ikke noget i den stil?
Palle Vibe har formået at skrive en sjov satire om får og ulve (kvinder og mænd), og den er gennemført. I starten smilede jeg bare lidt, men jo mere jeg læste og større blev smilet og latteren kom hurtigt frem bagefter. Fortiden og nutid er blandet godt ind i satiren med InstaLamb og Fifty Shades of Hay.
Vi følger Lille Lam og Lille Ulv. Vi ser dem vokse op, følge deres skolegang, videreuddannelse, giftemål, traditioner og familieforøgelse.
Fordi det er får og ulve vi læser, så formår Vibe at komme igennem med en masse generalisering, som ikke ellers var gået. Derudover er bogen fyldt med en masse sjove illustrationer, som gennemføre bogen endnu mere.
Jeg synes det er en rigtig sjov og hyggelig lille satire, og vil klart anbefale den til et hurtigt grin, som kan læses igen og igen.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære indlæg