I lige linje

Titel: I lige linje
Forfatter: Anna Grue
Forlag: Politikens forlag
Originaltitel: -
Sidetal: 395
Serie: #7 i serien om Dan Sommerdahl

En midaldrende motionscyklist findes død i en park. Han er styret ned i et hul ved et vejarbejde og har brækket halsen. Et tragisk, men hændeligt uheld, mener Christianssund Politi, indtil mandens bedste ven få måneder senere også dør - og denne gang er der tydeligvis tale om mord. Hænger de to dødsfald sammen? Og hvordan?
Privatdetektiven Dan Sommerdahl er i første omgang ikke helt så ivrig for at deltage i efterforskningen, som han plejer at være. Han er nemlig i fuld gang med at løse sin helt egen gåde: Han vil finde sin far. En mand, han aldrig har mødt, og som han ikke engang kender navnet på. Eftersøgningen fører ham på sporet af en løsning. Og så tager tingene pludselig fart.
Sideløbende med opklaringsarbejdet får Dan pludselig en henvendelse fra sin tidligere elskerine, Kirstine Nyland, som han ikke har hørt fra i flere år. Da de mødes, tager Dans liv endnu en kovending...


Jeg har nydt alle krimierne mere eller mindre om Dan Sommerdahl, men denne gang blev jeg desværre skuffet. Jeg synes den var forudsigelig og ærlig talt lidt for langtrukken.
Normalt nyder jeg Anna Grues krimier og det gjorde jeg også denne gang, men når jeg læser en krimi så forventer jeg også en krimi, og det føler jeg ikke at jeg fik.
Bogen er en del af serien og alle karakterne er hyggelige at vende tilbage til men som sagt var den for forudsigelig og det var forholdsvis nemt at gætte hvem der havde noget op i ærmet.

Jeg føler at denne anmeldelse bliver noget kort, da jeg ikke har ret meget at sige om den, andet end jeg var skuffet. Specielt hele den personlige historie om Dan. Den var så oplagt og slet ingen overraskelse. Den får alligevel 3 stjerner fordi jeg læste den på 2 dage. Grue skriver stadig godt, men historien var jeg ikke solgt på i denne omgang.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære indlæg