Den faldne djævel

Titel: Den faldne djævel
Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen
Forlag: Høst & søn
Originaltitel: Den faldne djævel
Sidetal: 297
Serie: #6 i serien Den store Djævlekrig

Filip er tilbage i Helvede, men han er ikke den eneste, der er vendt tilbage. En gammel, nådesløs ondskab har rejst sig, og noget frygteligt er under opsejling. Den Store Djævlekrig er langt fra udkæmpet, men denne gang foregår slaget i det skjulte, og det er ikke kun Helvede, der er under angreb. Det er større, end nogen - selv Gud og Djævelen - gør sig begreb om. Det er slutningen.

Kender du det, at du har læst en rigtig god bog, men du kan bare ikke få de rigtige ord ud? Sådan har jeg det lidt nu. Jeg mangler ord. De rigtige ord.

Slutningen er her. Forventningerne er store og Kenneth Bøgh Andersen mener (igen) at serien er slut, men ligger vægt på at han ikke er færdig med universet i Helvede. En lille afsløring (?) kom ved fantasyfestivalen og håber at han beslutter sig for at udfolde den, for det kunne være ret sjovt.
Jeg har været utrolig nervøs, bange og spændt for denne bog. Et år har jeg vente på bogen og jeg har glædet mig helt ekstremt! Da jeg så endelig sad med bogen i hænderne og vendte første side, så blev jeg også nervøs for nu var historien jo snart slut.. Det havde jeg det lidt svært med, og det sidder stadig i kroppen.

Kenneth formår at levere en god slutning på hele serien. Den fortsætter direkte fra 5. bog (Den faldne engel) og spændingen stiger. Dog synes jeg ikke helt det store klimaks, var helt så godt, som i bog 4. (Ondskabens engel). Jeg manglede en lille smule mere spænding om Den eneste ene og drama, men jeg er samtidig også ret sikker på, at mine forventninger spiller en stor rolle her! For jeg udover den lille ting, så elskede jeg bogen og jeg elskede slutningen (efter at have tænkt over den et par dage!), og netop derfor får den 5. stjerne og ikke 4. som jeg ellers havde tænkt først 😀

Han beholder stilen fra de foregående bøger, dog er både bog 5. og 6. noget mere dystre end de 4. foregående, men det gør ikke spor, da det passer til Filips udvikling og karakter. Og ærlig talt, jeg kan godt forstå Filip og alle hans følelser. Jeg nød virkelig
da det lille tvist der kom imod slutningen, fra hans verden, kom. Jeg synes det var en meget sø
d tvist 🙂

Det var en fantastisk oplevelse at møde Kenneth Bøgh Andersen igen, og han sælger historien, universet og ham selv utrolig godt! Og jeg håber virkelig at han gør alvor af at blive i universet, uden at fortsætte med Filip.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.Kommentarer

Populære indlæg