Hvordan har du det med genlæsning?

Når nogen spørg om jeg genlæser en bog jeg har læst før, kigger jeg næsten helt dumt på dem, for et af det smukke ved bøger er jo netop at genbesøge det univers du savner.
Jeg har netop genlæst Harry Potter serien og Tunnelmanden. Harry Potter er der absolut ingen overraskelse over - det er fantastisk at besøge Hogwarts og vennerne igen, og jeg ved jeg ikke er den eneste der synes det 😉
Tunnelmanden af Dennis Jürgensen var lidt en anden sag. Jeg havde lyst til at læse noget af ham, efter at have mødt ham til Fantasyfestivalen, og da jeg ikke er i det store læse humør for tiden, så blev det til en genlæsning.

Det er så vidt jeg kan se næsten 6 år siden, jeg læste Tunnelmanden først gang og jeg tror at selvom jeg er blevet ældre, så overraskede den mig virkelig! Mest fordi jeg stadig forbinder D.J. med børnebøger, humor og hygge. Jeg har kun læst den første krimi han har skrevet, og jeg havde det lidt svært ved den. Det er nu en anden sag. 
Jeg måtte bare ligge bogen fra mig mange gange fordi jeg synes den var for dyster - meget mere dyster end jeg huskede. Også kunne jeg ikke lade vær med at tænke;
Er du nogensinde blevet glædeligt overrasket eller skuffet over en genlæsning?

Selvfølgelig bliver vi alle sammen ældre og ændre meninger og holdning undervejs, men hvordan har du det med genlæsning? Og hvor ofte gør du det?

Kommentarer

 1. Jeg har læst hele Harry Potter serien 3 gange. Og i de senere år har jeg læst en del bøger som jeg læste som barn/ung. Det synes jeg er interessant, fordi det typisk giver en helt anden oplevelse end første gang - fordi man selv er et helt andet sted i sit liv. Jeg har hundredevis af bøger stående, som jeg gerne ville læse igen - men jeg har også hundredevis af endnu ikke læste bøger, så som regel vælger jeg en af dem i stedet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vælger også som regel de nye som jeg ikke har læst, men nogen gange er det bare fantastisk at genlæse en gammel bog :)

   Slet
 2. Når folk ser underligt på mig, fordi jeg nævner at jeg jeg gerne vil genlæse en bog, så plejer jeg at sammenligne det med når de vælger at se en film, som de selv har set mange gange før. :) Det kan godt være det tager længere tid at genlæse en bog men nogle gange er det bare det hele værd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig! Gensynets glæde er den bedste :)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg