Skyriel

Titel: Skyriel
Forfatter: Lene Dybdahl
Forlag: Tellerup
Originaltitel: -
Sidetal: 561
Serie: #1 Ovanienprofetierne

En stormfuld vinternat kommer en pige til verden. Moderen får et foruroligende varsel om sit datters magiske kræfter og sender hende i hemmelighed bort til øen Josil.
Her vokser Skyriel op hos magikeren Alainon, men hun er ikke som nogen anden pige på øen. Hun gå rpå jagt, bander og bider fra sig, og gamle Alainon går hende på nerverne. Hvorfor vil han ikke fortælle hvor hun kommer fra?
I hendes 16 år viser Dragevarslet sig på himlen. Det er første tegn på Ovanienprofetiens opfyldelse, og Alainon bliver nødt til at tale. Profetien spår en stærk magiker vil dræbe kongen og tage magten. Det skaber panik i kongestaden, og kongen beordrer Ovanerrigets magikerslægter fængslet eller dræbt.
Alainon bliver arresteret og sendt til det berygtede fængsel Darc Nox. Skyriel følger efter, fast besluttet på at redde ham.
Det bliver begyndelse på en rejse gennem et rige med grusomme pirater, skruppelløse sultaner og frygtelige søuhyrer.


Eventyret er kun lige begyndt! Og det siger jeg ikke kun fordi jeg ved at det er en trilogi og vi har to bøger i vente, men fordi den ligger op til en brag af historie!
Lene Dybdahl har for første gang skabt sit eget univers, lavet kort og udviklede en historie der ikke skal passe på andet end hendes fantasi - og det gør hun fandme skisme godt!

Jeg købte bogen til Fantasy festivalen i Esbjerg og lige har jeg længtes efter at læse den. Desværre har det måtte vente pga. lektier og sygdom, men nu er jeg færdig og jeg glæder mig til fortsættelsen! Den kan ikke komme hurtigt nok.

Jeg synes Skyriel er en sød pige, der udvikler sig utrolig meget. Fra at være en outsider, "magiker tøsen" og hendes egen ven, udvikler hun sig til en der må kæmpe for sit liv, acceptere profeten og hjælpe andre. Jeg glæder mig til at se hvor meget hun ændrer sig igennem de tre bøger, og håber at vi møder hendes ven, Taurir, igen - for ham kunne jeg bestemt godt li!
Alaionen synes jeg er en meget interessant karakter. Først fordi jeg tænker, hvordan har det været for ham at opdrage Skyriel og vide sandheden en dag kommer frem, i alle de år og fordi jeg elsker slutningen. Jeg håber at der kommer lidt mere om hans baggrund og ikke mindst om Skyriels forældre.

Persongalleriet er stort. Som i meget stort. Men jeg synes ikke at de var forvirrende at finde ud af. Tværdimod, fordi hver enkelt person har en lille eller stor ting der udskiller sig, og er med til jeg sagtens kunne skille dem ad. En enkelt gang blandede jeg Winstone brødrene sammen, men det sker ikke igen.
Bogen er skrevet i et meget simpelthen sprog, og jeg forestiller mig at de fleste kan være med 🙂 Du skal ikke være skræmt over de 561 sider, for bogstaverne er store og historien er så spændende at du ikke kan lade vær med at læse.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag