Sjælestorm

Titel: Sjælestorm
Forfatter: Maja Maria Rakel Dahl
Forlag: Mellemgaard
Anmeldereksemplar fra Maja Maria Rakel Dahl :)
Sidetal: 118

Denne digtsamling illustrerer min proces, og derfor kalder jeg den biografisk. 

Jeg fandt tidligt et rum i kunsten. Det er en integreret drivkraft, og efterhånden som tiden er gået, og jeg ikke har oplevet rum til at tale, er mine collager, tegninger og digte blevet et ånderum. Af kunst kan jeg råbe, skrige, græde, grine, håne, uden det er åbenlyst. Jeg kan bande over livet. Jeg kan anerkende de mest primitive, komplekse, rene følelser, som ikke er ønsket ytret i samfundet, hvor det hele handler om facade, at fremstå som det ypperste, samt en konsekvent tendens til at klandre og affærdige ("OFFERROLLE!"). I stedet for at anerkende individualiteten, nuancerne og ikke mindst fejlene. I stedet for at anerkende at andre kan fejle, at fejlen kan skyldes den anden, og at samfundet, som helhed kan fejle - og fejler. Heraf har jeg fundet kærligheden for dualitet og provokation. 


Jeg har aldrig været den store fan af digte. Det er kun få jeg har læst, og meget få jeg har kunne lide. Og desværre falder denne samling ikke under den kategori.
Jeg kan rigtig godt lide udgangspunktet, og nogle få af siderne synes jeg følelserne strømmer ud(!), men desværre er det meget få af dem for mig, og det gør at bogen falder lidt flad for min smag. Jeg er dog ikke i tvivl om at Maja Maria har været igennem en del og det er meget svært at skulle kritisere og dømme en bog der er så personlig og fyldt med så meget dybde.

Det er dejligt at Maja Maria står frem og er med til at hjælpe med at bryde tabuet omkring depression, angst, personlighedsforstyrrelse og meget andet - og det skal hun have stor ros for!

I hendes indledning bliver man kort introduceret for hvad der er sket i hendes liv og den vakte min interesse med det samme. Den er dyb og meget personlig og hendes tegninger er med til at give liv i bogen og forsøge at sætte sig ind i den tankegang der skete imens.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære indlæg