Den tatoverede mand

Titel: Den tatoverede mand
Forfatter: Peter V. Brett
Forlag: DreamLitt
Anmeldereksemplar fra DreamLitt 🙂
Originaltitel: The Warded Man
Sidetal: 690
Serie: #1 i serien om den tatoverede mand


Arlen bor med sine forældre på deres lille gård. Hver nat, når tusmørket sætter ind, rejser der sig en rødsom tåge fra jorden, der varsler død for enhver, der er tåbelig nok til at vove sig ud i det kommende mørke. Hadefulde dæmoner dannes ud af tågen for at få tilfredsstillet deres sult efter mennesker. I takt med at skyggerne bliver længere, tvinges menneskerne til at søge ly bag magiske runer og bede til, at deres beskyttelse vil holde indtil daggry. 
Men da Arlens verden splintres af dæmonernes hærgen, indser han, at det snarere er frygten for dæmonerne end væsnerne selv, der bliver menneskehedens undergang. Kun hvis menneskene kan overvinde deres egen frygt, kan de gøre sig håb om en dag at overvinde dæmonerne. Arlen må du tage chancen og forlade runernes ly og sammen med to andre overlevende finde en ny måde at bringe menneskeheden en sidste, flygtig chance for overlevelse. 


En velskrevet fantasyroman der har alle elementer. Dæmoner, magi, "helte", fjender, blod og relaterbare hovedkaraktere.
På et tidspunkt i bogen, fik jeg tanken at den mindede mig om Ken Folletts trilogier - ikke handlingsmæssigt, men karaktermæssigt. Det her med at følge en karakter så dybt og personligt fra de er ganske små og videre i livet - en ting jeg virkelig nyder, fordi man kommer så dybt ind under huden og føler man kender dem.

Jeg har nydt at følge Arlen og Leesha i deres vidt forskellige rejser og udviklinger. Det er beskrevet utroligt godt og jeg føler virkelig at jeg har lært dem meget personligt at kende - og har fået dem ind under huden. Det er to stærke karakterer som jeg er sikker på at møde igen i næste bog.
Rojer fik jeg desværre ikke samme oplevelse med, men jeg synes han er en spændende karakter som jeg gerne vil lære mere om. Men der er nogle ting som gør at han ikke er kommet lige så langt under huden, og egentlig bare ligger i overfladen.

Bogen startede for mig utrolig svagt. En medrivende start med spænding, nok for de fleste, men jeg synes det tog noget tid for mig at komme igang med historien. Men da jeg så var i gang og fulgte Arlen og hans mystiske rejse, så var jeg hooked.
Jeg glæder mig meget til at komme i gang med den næste bog, og den ligger virkelig op til en spændende fortsættelse.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag