Izola - Rejsen til Falkien

Titel: Izola - Rejsen til Falkien
Forfatter: Christina Bonde
Forlag: Tellerup
Anmeldereksemplar fra Tellerup 🙂
Sidetal: 376
Serie: #1 i serien om Izola


Izola er 19 år og vokset op med sin mors fortælling af et ganske specielt eventyr. 
Da moren pludselig dør, får Izola overdraget en mystisk kasse. Men kassen er langt fra det eneste som moren har holdt skjult. 
Inden længe befinder Izola sig i en ekstrem og farlig verden hvor hun må kæmpe for at overleve og samtidig opklare morens rolle der viser sig at være skæbnesvanger for Izolas fremtid. 
Er eventyret sandt? 
Og hvad er betydningen af den magtfulde evne som ligger i Izolas sind? Hvad dælen er det for et univers Christina Bonde har skabt?! Det er så smukt beskrevet, og lige som Izola følte jeg i starten virkelig det var et smukt eventyr der skulle til at starte... Men nej. Absolut ikke. Der vil jeg godt nok ikke hen og bo!
Men det er virkelig smukt beskrevet hele vejen igennem, og sneen og bjergene giver en smukt eventyrlig følelse når man læser.

Forsiden er utrolig lækker og gav først rigtig mening for mig, da jeg var færdig med bogen. Kortet topper næsten det hele. Jeg brugte godt nok lang tid på at sidde og kigge på alle de detaljer der er med både før og efter jeg havde læst bogen. Det er utrolig smukt, og det giver virkelig et godt og smukt overblik over verden.

Historien synes jeg er utrolig velskreven. Der er noget velkendt samtidig med at det hele er et nyt univers man skal forholde sig til.
Jeg synes den har mange overraskende elementer hen af vejen, som man opdager samtidig med Izola. Jeg glæder mig utrolig meget til at læse de to næste bøger i serien, Kampen for Valianien og Tilbage til Izola. Jeg har allerede nu en del teorier på hvordan det hele kan udvikle sig, og er spændt på hvilke (om nogen) holder stik.

Et virkelig veludviklet univers, en smuk miljø beskrivelse og ikke mindst en dejlig hovedkarakter at følge.
Izola er en interessant pige at følge, da man starter med en stor sorg og hendes egen måde at takle det på, inden hele eventyret starter. Der bliver hurtigt lagt op til noget farligt og ukendt, og det gjorde at jeg hurtigt blev revet med i historien.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag