Magiens spor

Titel: Magiens spor
Forfatter: Trudi Canavan
Forlag: Tellerp
Anmeldereksemplar fra Tellerup 🙂
Originaltitel: Theif's Magic
Sidetal: 317
Serie: #2 i serien Tusindårsreglen


Tyen læser arkæologi og trolddom. 
Han lever i en tid med store teknologiske opfindelser og videnskabelige fremskridt, men magien i hans verden er sparsom da den bruges af Det Leratianske Imperies mange maskiner.
Under en arkæologisk udgravning finder Tyen en bog. Han undres da han åbner den og kun ser blanke sider. En lille, mørk plet dannes pludselig på siden, derefter flere og lfere. De breder sig og vokser sammen. 

Goddag, mit navn er Vella, står der. 
Vella blev skabt af en magtfuld troldmand for mange århundreder siden til at kunne optage al viden fra de som brugte hende. Vella tigger Tyen om at beholde og bruge hende. 
Det bliver starten på et eventyr og flugt fra andre troldmænd som også vil have fat i hende. 

Rielle er en ung kvinde som siden sin barndom har vidst at hun er i stand til at bruge magi. Hun har lært at holde evnen hemmelig fordi kun præsterne har Englenes tilladelse til at udøve magi mens andre straffes hårdt og brutalt. Hun elsker at male og passer sin undervisning i templet. Men meget ændrer sig den dag hun møder og forelsker sig i den unge kunster Izare og erfarer at en forleder - en person der lokker folk til at bruge magi - er i byen. 
Inden længe slipper både Tyens og Rielles hemmeligheder ud, med dramatiske konsekvenser for dem begge. Historien bliver langt mere spændende i den her bog.
Jeg synes Tyens historie var lidt langtrukken, men stadig spændende på en eller anden måde i sidste bog, men i den her fanger han mig fuldstændig!
Tyen er en dejlig karakter og jeg synes han tager nogle gode og interessante beslutninger.
Rielles historie bliver også mere og mere spændende og jeg er sikker på at begge deres rejser leder til noget meget spændende i de kommende bøger.

Historien og universet er godt bygget op og læseren er hele tiden fyldt med spørgsmål og undring over hvad der nu kan ske.
Bogen ligger op til en spændende og uforudsigelig fortsættelse, og afhængig af hvem man tror på igennem bøgerne, så har jeg på fornemmelsen at der kommer til at ske noget rigtig stort, som både Tyen og Rielle er en meget stor del af.
Rielles slutning stiller flere spørgsmål men (for mig) også en klar idé om hvor vi er på vej hen og hvad slutningen kan bringe.
Jeg synes det er en rigtig god bog og jeg glæder mig til fortsættelsen.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære indlæg