Stjålen magi

Titel: Stjålen magi
Forfatter: Trudi Canavan
Forlag: Tellerup
Anmeldereksemplar fra Tellerup 🙂
Originaltitel: Theif's magic
Sidetal: 266
Serie: #1 i  serien Tusindårsreglens


Tyen læser arkæologi og trolddom. 
Han lever i en tid med store teknologiske opfindelser og videnskabelige fremskridt, men magien i hans verden er sparsom da den bruges af Det Leratianske Imperies mange maskiner.
Under en arkæologisk udgravning finder Tyen en bog. Han undres da han åbner den og kun ser blanke sider. En lille, mørk plet dannes pludselig på siden, derefter flere og lfere. De breder sig og vokser sammen. 

Goddag, mit navn er Vella, står der. 
Vella blev skabt af en magtfuld troldmand for mange århundreder siden til at kunne optage al viden fra de som brugte hende. Vella tigger Tyen om at beholde og bruge hende. 
Det bliver starten på et eventyr og flugt fra andre troldmænd som også vil have fat i hende. 

Rielle er en ung kvinde som siden sin barndom har vidst at hun er i stand til at bruge magi. Hun har lært at holde evnen hemmelig fordi kun præsterne har Englenes tilladelse til at udøve magi mens andre straffes hårdt og brutalt. Hun elsker at male og passer sin undervisning i templet. Men meget ændrer sig den dag hun møder og forelsker sig i den unge kunster Izare og erfarer at en forleder - en person der lokker folk til at bruge magi - er i byen. 
Inden længe slipper både Tyens og Rielles hemmeligheder ud, med dramatiske konsekvenser for dem begge. Jeg glæder mig altid til Trudi Canavans universer siden jeg blev forelsket i Imardin og Sonea, og efter jeg fik lov til at møde hende til fantasy festivalen i 2016 er det med meget stor begejstring at læse hendes bøger.
Min kammerat har læst serien (på engelsk) og har tryglet mig om at gå i gang med den her serie, og da Tellerup så pænt ville lade mig anmelde de første to, gik jeg hurtigt i gang.

Tyen og Rielle er to vidt forskellige mennesker og det er spændende at se hvad de rodder sig ud i allerede i første bog. For mig kommer der et par små associationer under Tyens del, men de bliver enormt forstærket i Rielles del. Ikke fordi de minder om hinanden på nogen måde karaktermæssigt, men hele elementet omkring magi bringer virkelig Sonea frem i min hukommelse, og det glæder mig enormt meget da jeg elsker den serie!

Jeg kan rigtig godt lide historien og glæder mig meget til at læse den næste. Historien tager hurtigt form, både ved Tyen og Rielle, og de slutter selvfølgelig der hvor det er allermest spændende!
Jeg var ikke stor fan af Tyen i starten, da jeg lige skulle ind under ham, og det tager jo noget tid, men jeg synes historien har udviklet sig i en ekstrem spændende retning og har allerede mange store forventinger til serien.
Canavan er fantastisk til at opbygge et univers og hun gør det endnu en gang i Tusindårsreglen. Jeg håber at begge karakterer får mere karakter undervejs i deres rejser, og jeg er virkelig spændt det kommende univers.
Har Vella ret og bør Rielle stole på dem?

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.


Kommentarer

Populære opslag