Kan litteraturen helbrede?

I går var jeg til foredrag/debat/oplæg om Litteraturen kan helbrede? Og der var meget stor enighed om at det kunne den. Både som forfatter og læser.
Men de kom ind på de bøger der har haft en betydning for en eller har rørt én på en helt speciel måde, og det fik mig til at tænke på om jeg havde haft sådan en oplevelse.

Jeg blev først introduceret til Dennis Jürgensen af en dreng i klassen der altid grinede når vi læste, og siden har jeg været fan af ham, altså DJ. ikke ham fra klassen😉 Senere var det Twilight der vandt mit hjerte og fik mig til at læse igen. Men jeg har svært ved at påpege en bog eller bare et par stykker, der virkelig har påvirket mig og rørt mig (måske fordi det er meget fantasy og YA jeg læser?), men disse to er uden tvivl dem jeg først kommer til at tænke på.

Jeg har været rørt over rigtig mange bøger. En af de sidste har nok været India Place af Samantha Young, som jeg synes var en helt fantastisk historie, men det er ikke en der har påvirket mig andet end en god bog.
Twilight fx. fik min læstlyst helt i vejret og jeg elskede at jeg kunne gemme mig i et andet univers og glemme min hverdag - og det tror jeg gjorde, at jeg fald for at læse og er blevet ved siden og altid dykker ned i en bog.

Har du haft en bog eller bog oplevelse der virkelig har rørt noget i dig eller påvirket dig på en eller anden måde?
Del din bog eller oplevelse med mig og alle læsere i kommentaren

Kommentarer

Populære opslag