Life and Death - Twilight Reimagined

Titel: Life and Death
Forfatter: Stephenie Meyer
Forlag: Atom
Sidetal: 387
Serie: 10 års jubilæums bog til Twilight


When Beaufort Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edythe Cullen, his life takes a thrilling and terrifyring turn. With her porcelain skin, golden eyes, mesmerising voice, and supernatural giftes, Edythe is both irresistible and enigmatic. 
What Beau doesn´t realise is that the closer he gets to her, the more he is outting himself and those around him at risk. And, it might be too late to turn back... 

In celebration of the tenth anniversary of Twilight, Stephenie Meyer has crafted Life and Death, a bold and compelling reimagining of the iconic love story that will surprise and enthall readers. Jeg tror det har taget 3 omgange før jeg endelig fik givet mig i kast med Liv og Død og kom ordentlig i gang. Hver gang jeg har startet på bogen, så har jeg lagt den fra mig igen fordi jeg slet ikke har kunne abstrahere fra den originale historie. Men nu er det sket og jeg er blevet færdig med bogen.

Den tog mig ikke særlig lang til at læse, fordi vi kender jo alle sammen historien, rollerne er bare byttet om. Og jeg må indrømme at jeg skulle meget langt ind i historien, før jeg glemte det. Jeg blev ved med at læse de originale navne og det hele sad bare på rygraden, og det ødelagde det for mig. For helt ærligt. Er det ikke lidt for nemt at udgive en bog, når man bare ændre kønsrollerne og navnene?
Der er selvfølgelig ændret lidt andet hen af vejen, men jeg synes bare ikke det fungerede. Alle Bellas egenskaber passer bare ikke til Beau.

MEN da jeg så nåede balletscenen (som jo er slutningen), der gik det op for mig hvor fanget jeg var af Beau alligevel. Måske fordi det bringer en masse minder fra den originale historie, og fordi historien stadig er god. Men jeg var virkelig vild med slutningen, og jeg var vild med Stephenies efterord og hendes begrundelser. Det passede meget bedre ind til Beau og hans historie, frem for Bellas. For jeg sad flere gange og tænkte; "hvis nu historien er lige så åbent, hvordan får de så et barn i den 4. bog, når han nu er en dreng?" - og det var bl.a. med til at historien ikke helt passede til mig.

Når det så er sagt, så nød jeg stadig at genopleve Forks og Stephenies skrivekunster. Jeg synes hun kan noget, selvom jeg synes det er for nemt at omskrive en bog på den måde. men så vil jeg hellere have at hun skriver Midnight Sun færdig. Den vil jeg gerne læse resten af!
Bogen er hyggeligt, og den passer til en Twilight fan, men helt vild med den var jeg heller ikke. Det er stadig Bella og Edward der vinder mit hjerte inde for Twilight. Selvom jeg synes Archie stadig er ret god og sød i den her udgave også.

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.Kommentarer

Populære opslag