Ægtepagten

Titel: Ægtepagten
Forfatter: Simona Ahrnstedt
Forlag: Flamingo Books
Anmeldereksemplar fra Flamingo books 🙂
Originaltitel: Överenskommelser
Sidetal: 407


Stockholm, december 1880. Beatrice Löwenström, en ung kvinde fra det bedre borgerskab, er i operaen med sin onkel og hans familie. 
He møder hun Seth Hammerstaal, der er lige så karismatisk, som han er berygtet. Han er en af de rigeste mænd i Sverige og en notorisk forfører, der ikke har meget til overs for samfundets regler. 
Deres tilfældige møde sætter gang i noget ustoppeligt. Seth bliver fascineret af Beatrices intelligens, skønhed og ligefremhed, og det vare ikke længe, før de har fået viklet sig ind i en lidenskabelig, men kompliceret kærlighedsaffære. For på trods af deres kærlighed er der allerede blevet sat planer i værk for at holde dem fra hinanden. Mennesker tæt på Beatrice har indgået aftaler og lagt planer for hende, der ikke inkluderer hendes lykke eller Seth. Jeg var helt slugt af den her historie! Jeg har længe gået og tænkt at jeg skulle genlæse Stolthed og Fordom, og det behøver jeg næsten ikke nu. Historien mindede mig på mange måder i starten om Jane Austens fantastiske værk.
Jeg har meget svært ved at sætte ord på bogen, for jeg synes simpelthen den var så god.

Den foregår i 1800 tallet og det er samtidig med til at stærke min Austen vibe, men Beatrice er i sig selv en fantastisk karakter. Jeg ser så meget af mig selv i hende, og jeg relaterede på hende på utrolig mange punkter. Derudover synes jeg Seth er en elskelig karakter og det jeg elsker ved ham, er at han langt fra er perfekt.
Beatrices familie er med til at gøre historien dyster og yderst spændende.

Jeg var meget følelsesmæssig påvirket af historien, og måtte flere gange stoppe med at læse fordi jeg vidste at jeg ville sætte mig til at græde over hele historien og det gik bare ikke med en halv time før jeg skulle holde fødselsdag.
Derudover var min puls i vejret mange gange pga. alle de ting Beatrice og Seth må igennem pga. familien.

En helt igennem fantastisk bog. Simona Ahrnstedt kan trylle med ord uanset hvilket århundrede hun skriver i. Kom med mere af det!
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag