Løvinden

Titel: Løvinden
Forfatter: Cecilie Bødker
Forlag: Evig
Anmeldereksemplar fra Cecilie Bødker 🙂
Sidetal: 191


Leona, på 14 år, lever ubekymret i en lille landsby sammen med hendes forældre og venner. En dag angribes landsbyen, og det vender op og ned på Leonas liv og alt hvad hun troede på. Leona er en chatie, halvt menneske, halv kat. Hendes bedste ven, Nor, er en hundt, halvt menneske og halv ulv.
Hvad de ikke ved, er at de begge besidder ufattelige kræfter, som blot venter på at blive vækket. Disse kræfter får de brug for på deres rejse, hvor de blandt andet møder hekse og elvere. De bliver også draget ind i den 1000 år lange krig mellem chatier og hundtere, hvor de tvinges til at gå i krig mod hinanden. 
Vil det stærke bånd mellem Leona og Nor være nok til at redde dem begge og stoppe krigen? Cecilie Bødker er 15 år og dette er hende debutant bog, og den er yderst velskrevet.
Jeg er personligt meget imponeret over at en 15 årige ung kvinde bliver publiserede, men da jeg blev færdig med bogen var jeg ikke i tvivl om hvorfor.

Jeg synes historien er rigtig godt strikket sammen og universet af fantasy karakterer passer godt sammen. Vi møder nye karakterer som chatiere og hundtere, men også velkendte som elvere og mennesker. Jeg synes historien er balanceret, og synes faktisk sagtens at bogen kunne have været længere.

Den ting der irriterer mig lidt, er de karakterer Leona møder på sin vej. Der er nogen af dem hvor jeg tænker, hvorfor har de ikke en voksens tankegang, og måske er mistænkelige når man tænker på deres roller og hvem de er sammen med. Det synes jeg var med til at bringe nogen af dem lidt ude karakter og stak lidt af for mig.
Derimod synes jeg Leona og hendes venner er godt opbygget og hænger sammen med den alder de nu er.

Jeg synes det er en rigtig god debut bog og der er helt klart kompetance for nogle flere smukke universer fra Cecilie Bødker, så jeg glæder mig til at læse mere fra hende
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære indlæg