Krigsmager

Titel: Krigsmager
Forfatter: Jacob Hedegaard Pedersen
Forlag: Dreamlitt
Anmeldereksemplar fra Dreamlitt 🙂
Sidetal: 620
Serie: #1 Krigen


Asp, Kragdish og Wilhelmina bliver på hver deres måde hvirvlet ind i den verdensomstyrtende og altfortærende krig, der skyller ind over verden. Deres skæbner forandres og forsegles, mens forskellige krigsmagere forsøger at etablere deres egen nye verdensorden. 
Alkoholiserede og gældsatte Asp hulter sig igennem tilværelsen. Nok drømmer han om et bedre liv for sig selv og sin familie, men hans indre og ydre dæmoner driver ham til stadighed ud på tilværelsens rand. 
Den unge, sværmeriske Kragdish ønsker at skabe dig et ry og omdømme, så han kan vinde den skønne Luzindjas hjerte. Han slår følge med en gruppe kampvante krigere, der på hver deres måde søger at forme ham og umærkeligt fører ham længere og længere bort fra sin elskede. 
Idealistiske Wilhelmina må se sit land besat og sin regering overgive sig uden kamp, da fjentlige tropper trænger ind over grænsen. Selvom der prædikes samarbejde og velvilje overfor besættelsesmagten af magthaverne, brænder følelsen af uretfærdighed i hende og hendes frænder, der langsomt lægger dem til modstandskamp og sabotage. Krigen har den største hovedrolle i historien og den er utrolig flot beskrevet. Den fylder alt og er på hver siden, uanset hvem vi følger.
Jeg elsker ideen med at krigen fylder alt, og den bliver beskrevet igennem 3 så forskellige karakterer. Den er langsom, smukt skrevet og virkelig modbydelig! Der bliver ikke lagt skjul på noget af det, og det gjorde jeg lige måtte trække vejret dybt et par gange.

De 3 karakterer har hver sine træk. Wilhemina er en stærk karakter, og jeg elsker hendes kapitler. Asp er virkelig et dumt svin. Ej hvor kan jeg ikke lide ham, men han er interessant at følge. Kragdish er på en rejse der er virkelig interessant, fordi han er så forskellig fra de andre i hans følge og fordi ulvene er sådan en stor del af ham. Desværre er der ingen af dem jeg sidder tilbage med og husker.

Jeg synes historien bliver for langtrukken, og meget lang tid om at fange mig. Og det gør desværre at historien taber mig undervejs. Der er nogle kapitler der er yderst spændende, hvor jeg glæder mig til at finde ud af mere. Men det er ikke en historie der giver mig noget, og det er så ærgerligt.
Universet og krigen har virkelig potentiale til noget virkelig stort, men det taber mig desværre undervejs, og det gør det bliver en lunken læseoplevelse.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.


Kommentarer

Populære indlæg