Dumplin'

Titel: Dumplin'
Forfatter: Julie Murphy
Forlag: Høst og Søn
Originaltitel: Dumplin' - Go Big or Go Home
Sidetal: 362
Serie: -


Willowdean eller Dumplin', som hendes mor kalder hende, omtaler sig selv som "den tykke pige", men hun føler sig godt tilpas i sin store størrelse. 
Hendes mor har været den lokale skønhedsdronning, og hva' så? Så længe hun har sin bedsteveninde, er alt godt. Men så får Willowdean arbejde på en diner, og her møder hun Bo, som fejer benene væk under hende. 
Will er ikke overrasket over, at hun finder Bo tiltrækkende. Men det kommer bag på hende, at Bo også er tiltrukket af hende. 
Stik mod al fornuft går det udover hendes selvfølelse, og så melder hun sig til en lokal skønhedskonkurrence for at bevise, at skønhed er mange ting, og at hun har lige så meget ret til at stå på scenen som de slanke tøjstativer. Jeg gik ind i den her historie med en forventning om en sej pige der var pisse ligeglad med at være stor, og at den her skønhedskonkurrence vil fylde en stor del. Desværre er det ikke det jeg bliver mødt med, og jeg sidder i stedet tilbage med en følelse af en historie der ikke helt hænger sammen.

Jeg får ikke følelsen af at Willowdean på noget tidspunkt føler sig tilpas med at være tyk og skønhedskonkurrencen er en minimal del af historien, som ikke har nogen relevant pointe.
Jeg kan virkelig godt lide ideen, og jeg kan også godt lide at det ikke er sådan en klassisk "jeg-har-ret-selvom-jeg-er-tyk", men jeg synes ikke historien hænger sammen.

Det virker meget som en masse små historier, der er blevet blandet sammen til én.
Jeg sidder tilbage, og kan ikke rigtigt fortælle hvad den handler om, eller hvad meningen med historien er, og det er pisse ærgerligt, for den ligger op til en god historie - det bliver desværre bare ikke fuldført.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag