Transformer

Titel: Transformer
Forfatter: Linda P
Forlag: Politikens forlag
Originaltitel: -
Sidetal: 214
Serie: -


Linda P er kendt som dronningen af dansk comedy, men livet bag scenen har lagtfra været hverken nemt eller sjovt for den skarptungede komiker. Hendes flugt fra en barndom præget af farens druk og svigt baner i første omgang vejen for en karriere på de skrå brædder, men ender i et rasende ridt med sprut, sex og stoffer. Livet i overhalingsbanen stopper først, da hun i 2013 bliver indhentet af fortiden og bryder sammen på Skanderborg Festivalen. 

Sammenbruddet får hendes til at tage sit liv - og ikke mindst sit misbrug - op til revision, og i bogen fortæller hun sin udviklingshistorie, om omkostningerne ved at tabe sig selv at syne, men også om vejen tilbage til livet, om at genfinde troen på kærlighed og om at slutte fred med sig selv og sin fortid. Jeg synes aldrig det er nemt at anmelde en biografi, og bestemt ikke om en der stadig lever og jeg har fulgt de sidste par år i medierne.
Dog synes jeg stadig at denne biografi er fuldstændig ærlig og med alle kort lagt på bordet. Eller det virker i hvert fald sådan. Om Linda har undladet nogle ting, skal jeg jo ikke kunne sige.

Det er en stærk historie om Lindas opvækst og tiden op til hendes sammenbrud, og ikke mindst hendes tur tilbage til scenen.
Det er en smuk historie om at finde sig selv trods de udfordringer man kan have med i bagagen, og det er en historie der sidder dybt i dig bagefter.

Jeg sidder tilbage og er dybt rørt over Lindas historie.
Det er første inde for de seneste par år at jeg er blevet Linda P fan, fordi jeg synes i starten hun var pisse irriterende at høre på 😅 Men de seneste to shows har jeg elsket og genser dem ofte.

Bogen har været med til at give mig et billede af Lindas liv og ikke mindst gøre mig til en større fan. Hun skal have stor ros for at udgive bogen, og ikke mindst være så ærlig omkring det hele, og måske hjælpe et andet menneske på vej videre i sin process.

Giv dig selv en chance til, og det har Linda bestemt gjort!
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag