Izola - Kampen for Valianien

Titel: Izola - Kampen for Valianien
Forfatter: Christina Bonde
Forlag: Tellerup
Sidetal: 335
Serie: #2 i serien Izola


Izola er kommet hjem fra Falkien og opsøger Casper, men han vil ikke tro på hendes fortælling om den fremmede verden og forsøger at holde Izola hen når hun taler om sine oplevelser. Morfar har foruroligende oplysninger om Mai der sætter Izolas overbevisning på prøve, men samtidig er hun desperat efter at vende tilbage og kæmpe for Falkiens undergang. 
Men missionen bliver håbløs da Jorian falder i kong Falkes hænder og omgivelserne bliver barskere end nogensinde. Hjælpen viser sig at komme fra den dybeste og mest magiske del af Hjertet. Fra en ven som har hjulpet Izola før. Izola er en stærk kvinde, men hun er stærkt udfordreret på alle punkter, og prøvelserne bliver ikke mindre igennem bogen.
Jeg tror jeg var mest imponeret over den tvivl jeg fik igennem historien. Hvad er Falkien? Historien hænger sammen, men det gør Caspers forklaring også, og hvad gør det Falkien til?

Jeg glæder mig rigtig meget til at læse næste og sidste bind i historien (når den bliver skrevet færdig - HINT Christina!), og finde ud af hvad der er op og ned i historien og ikke mindste hvad der sker nu. Spændingen er høj og historien kan fortsætte i rigtig mange retninger, og specielt med den nye karakter der bliver præsenteret.

Elementet med undergang før der kan komme noget som helst godt, synes jeg er rigtig godt. Det giver en form for ying og yang i baggrunden, og samtidig noget nyt. Jeg synes ikke historien er lige så dyster som foregående bog, men det er nok fordi at jeg lige skulle sluge at det ikke er så rosenrød som man måske gerne vil have det. Men der er masser af spænding og udvikling. Ikke mindst for Izola. Hun kæmper på grænsen af sig selv tror jeg, både med sin mission og tabet af sin mor.

Endnu en gang er jeg vild med forsiden, de smukke farver og ikke mindst kortet der også giver en følelse af tingene har ændret sig, siden sidst, inden man går i gang med historien.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.


Kommentarer

Populære indlæg